top of page

18 fiskere med full pott – nå er vi på oppløpssiden


Med bare en god måned igjen av Havfisker´n 2023, har 18 deltakere fylt opp listene sine med 20 arter. Tre av disse er juniorer.


Havfisker´n 2023 nærmer seg slutten, men fremdeles gjenstår over en måned med fisking. Hele 71 deltakere har over 1000 poeng, og mange mangler bare noen få arter for å fylle opp listene sine. Det er også mye spenning knyttet til topp 15-plasseringene som gir resultatbasert premie, selv om det skal en flyt av en annen verden til for å rokkere ved de to øverste plassene.


Så langt i Havfisker´n 2023 har hele 3641 fisker blitt godkjent. Disse fangstene er fordelt på 197 aktive fiskere. Det er soleklare rekordtall for konkurransen. 17 av de 25 tellende artene har et tresifret antall godkjente innmeldinger, med makrell som den mest populære fisken. Havabbor er den vanskeligste fisken for folk. Her er det registrert 17 fisker.


Med kaldere og kortere dager, sesong på hell og generelt mye dårlig vær, har innmeldingene roet seg litt den siste måneden. Likevel har det blitt registrert over 100 godkjente fisker i oktober, mange av disse noen skikkelige beist.


Vi nevner Martin Eikland sin hyse på hele 89 centimeter, Espen Knarvik sin piggskate på 99 centimeter og sei på 109 centimeter, Daniel Andersen sin skrubbe på 44 centimeter og piggvar på 69 centimeter, Stella Klavina sin berggylte på 48 centimeter, Cato Tangen sin spisskate på 130 centimeter, Endre Hopland sin spisskate på 134 centimeter, Håkon Sole Frantzen sin rødspette på 56 centimeter og Artur Klavins sin berggylte på 49 centimeter og svarthå på 51 centimeter.

I tillegg til dette er det blant annet tatt en rekke solide berggylter og et knippe pene kveiter. Vi trekker særlig frem Kim Ramsvik sin kveite på 144 centimeter, tatt fra land (!).

Når oktober er over, skjules tradisjonen tro alle resultatlister fra Havfisker´n. På denne måten får vi litt ekstra spenning i konkurransen den siste måneden. Det er som kjent premie til topp-15 i hovedkonkurransen, topp-3 i juniorklassen, vinner av kvinneklassen og vinner av lagklassen. I tillegg er det premie til topp-3 i alle Super Grand Slam-klassene og for lengst fisk i hver klasse. Toppen av de forskjellige resultatene før listene skjules ser ut som følger:


Årets havfisker (topp-25):

Lengst fisk per art:

Nå er det altså litt over en måned med fisking igjen, så det gjelder å utnytte denne tiden godt. Du kan registrere fisk frem til 30. november klokken 23.59, på vanlig vis gjennom FishDonkey-appen.


Husk også at du fremdeles kan melde deg på i Havfisker´n 2023. Selv om det selvsagt blir vanskelig å hevde seg på resultatlistene med bare en måneds fisking, er alle deltakere med godkjent fisk inne på resultatlistene med i trekningen av en rekke virkelig flotte premier. Disse blir presentert i løpet av november.


Lykke til i innspurten!

462 visninger

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page