top of page

Berntsen rykker ifra, men ulveflokken med høyt snitt er in it for the long run


Frode Berven med lysing på 105 centimeter. Fjorårsvinneren ligger på en foreløpig femteplass i Havfisker´n 2022, men poengsnittet hans er voldsomt.

Havfisker´n 2022 har nå tikket og gått i syv uker, og med nesten 300 godkjente fisker meldt inn allerede, begynner resultatlistene å ta form.


Siden forrige oppdatering har Steffen Berntsen meldt inn en fantastisk flott sjøørret på hele 69 centimeter. Denne sender ham opp i meget solide 13 arter og 985,61 poeng sammenlagt. En slik poengsum gir en foreløpig suveren ledelse i Havfisker´n 2022, mer enn 200 poeng foran Tim Andreas Davidsson på andreplass.


Berntsen har meldt inn noen virkelig fine fisker så langt, men det er først og fremst mengden tellende arter som gjør at han leder såpass suverent. Det er rett og slett en imponerende prestasjon å ha fått hele 13 av de 24 artene bare halvannen måned inn i den elleve måneder lange konkurransen. Siden sist har Tim Andreas Davidsson meldt inn sin ellevte art, men glassvaren var dessverre et par millimeter under minstemålet på 25 centimeter.

Steffen Berntsen med nydelig sjøørret på 69 centimeter. Berntsen leder konkurransen suverent.

Berntsen og Davidsen er fremdeles de eneste med tosifret antall godkjente arter, men felles for de begge er at de har et poengsnitt på øvre 70-tall. Isolert sett er dette selvsagt veldig fine tall, men snittpoengene til de som lurer bar ligger en god del høyere. Så er spørsmålet om disse klarer å holde snittet oppe etter hvert som det skal jaktes flere arter? Det vet ingen med sikkerhet.


Det vi derimot vet er at fjorårsvinner Frode Berven tenker i de baner. Før forrige oppdatering slo han blant annet til med en diger knurr på 44 centimeter, og denne gangen er det i lysingklassen han har vært i aksjon. Fisken han landet i et værvindu i helgen var ikke mye feit, men med sine 105 centimeter kaprer den likevel 100 poeng og tar ledelsen i klassen. Berven ligger på en foreløpig femteplass med seks godkjente arter, 587,05 poeng og et snitt på hele 97,84 poeng. Det er det ingen med mer enn en godkjent art som kan matche.


Blant topp-ti finner vi ellers seks fiskere med et snitt på 80-tallet, fra 82,20 til 88,81. Alle disse har seks eller syv godkjente arter med unntak av Magnar Ulvatn, som med sine åtte arter har inntatt tredjeplassen i Havfisker´n 2022.


Det har blitt meldt inn et fint knippe godfisker den siete uken. Utenom Berntsen sin fantastiske sjøørret på 69 centimeter og Berntsen sin lysing på 105, har Markus Kråkmo registrert en torsk på solide 122 centimeter. Ole Rosvoldsve klinker på sin side til med en sandflyndre på hele 44 centimeter, mens Christer Andersen har landet en makrell på 44 centimeter. Glassvarlisten begynner også å fylles opp av mellomstor fisk, mens blåkjeftlisten har fått sitt tredje medlem i Endre Hopland sin 42-centimetersfisk.


Ole Rosvoldsve sin sandflyndre på hele 44 centimeter.

Markus Kråkmo sin torsk på meget pene 122 centimeter.

Endre Hopland med solid blåkjeft på 42 centimeter.

Juniorklassen har så langt seks deltakere med tellende fisk. Av disse er det Martin Klavins som leder, bare fem små poeng foran Leon Turøy. Begge de to juniorene fisker fantastisk bra til tross for vinter og mye dårlig vær, noe seks arter, nesten 500 poeng, snitt godt inne på 80-tallet og topp-ti-plassering også i Åpen klasse vitner om.


Topp-25-listen ser i skrivende stund slik ut (fullstendig resultatliste her):

Vi minner om at Havfisker´n 2022 er en konkurranse for alle, og at en kan melde seg på når som helst før avslutningen 30. november. Premiebordet vårt kommer til å fremkalle siklefjes hos de aller fleste når det blir presentert i sin helhet, og det fine er at en slett ikke trenger å toppe noen liste for å ha mulighet til å vinne skikkelige drømmepremier. Så meld dere på, spre ordet og fortsett med det gode fisket!

145 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page