top of page

Drømmefiskene renner inn – to mann med fullt hus


Det har bare gått en god uke siden forrige oppdatering, men siden den gang har det haglet med 100-plussere i Havfisker´n. Samtlige 25 arter er nå registrert, og vi har to deltakere med fullt hus.


Mai måned har vært et fyrverkeri i Havfisker´n. Ikke bare har vi 167 deltakere med godkjent fisk inne på resultatlistene, 48 stykk med 10 arter eller mer og 27 fiskere med over 1000 poeng. Årets deltakere har også i fellesskap klart å fange samtlige 25 arter som er tellende i konkurransen. At ingen av toppfiskene, uansett art, har lavere poengsum enn 109 av 120 mulige er også helt ellevilt.


Vi har bare kommet til midten av mai, og allerede har arrangørkomiteen sett på- og manuelt vurdert nesten 2000 innmeldinger. Det er helt utrolige tall som virkelig imponerer oss. At så mange legger tid og innsats i konkurransen synes vi er veldig kjekt. Og det er selvsagt også dette som gjør det hele så spennende.


I alle oppsummeringsposter kjører vi en liten oversikt over den siste tidens storfisker. Denne gangen blir det vanskelig å lage en kort liste, da det er meldt inn så utrolig mange drømmefisker. Vi nevner spesielt Reinhard Fellner sin fantastiske havabbor på 85 centimeter, en fisk som nok fort kunne vært ny norgesrekord dersom den ikke hadde blitt satt tilbake uveid. Dette er også årets første havabbor i konkurransen, og naturlig nok også ny listetopp med makspoeng på 120. Det snør rimelig tett i Helvete før denne blir slått, selv om det selvsagt er mulig.

En nesten like vill fisk er Jørgen Fulsås sin sjøørret på 80 centimeter, også denne verd 120 poeng og listetopp. Markus Kråkmo er ikke mye dårligere med sin fantastiske sølvbarr på 78 centimeter. Ny leder i sei-klassen er Kristian Hausken med en kjempe på 115 centimeter, mens Torstein Olsen har overtatt ledelsen i spisskate-klassen med en diger fisk på 138 centimeter. Ole Rosvoldsve sitt jagerfly på 136 centimeter følger like bak.Sigurd Davidsen når ikke helt opp til toppen i gråsteinbit-klassen, men hans kjempefisk på 109 centimeter gir i alle fall full pott og 120 poeng, samt andreplass i klassen. Roger Jensen sin blåkjeft på 44 centimeter går på sin side opp på delt førsteplass i blåkjeft-klassen, mens Trond Hole sin massive lyr på 9,5 kilo og 92 centimeter plasserer seg høyt på lyr-listen. Vi tar også med blåstålen på 35 centimeter som Johnny Kildalen har meldt inn. Denne deler førsteplassen i klassen med tre andre fisker.Så må vi ta for oss hvitskate-listen. Har har vi to nye ledere, nemlig Dag Tore Risdal og junior Martin Klavins, som begge har meldt inn fisker på 121 centimeter. Begge disse fiskene kan fort være nye norgesrekorder, forutsatt at vekten står til lengden. Risdal og Klavins er ellers med i et følge på seks som denne uken har vært hos Big Fish Adventure på Sørøya. Dette er hovedpremien i fjorårets Havfisker´n, en premie som ble vunnet av Daniel Andersen. Han byttet på sin side premie med andreplass Artur Klavins, og det er Klavins senior som har invitert med seg sønnen og Risdal, i tillegg til Espen Knarvik, Reinhard Fellner og Henning Rød, på tur nordover.


Det denne gjengen har fått til under oppholdet sitt fortjener et eget avsnitt. De har nemlig fått mengder av hvitskater (stor fisk til samtlige seks), torsk, sandflyndrer, gråsteinbit og rødspetter, i tillegg til et knippe pene kveiter. Veldig mye av fisken har også vært stor, men Knarvik sin torsk på 135 centimeter er den som virkelig skiller seg ut i mengden sammen med alle hvitskatene. Her er det bare å ta av seg fiskecapen, for denne gjengen har virkelig levert varene i Storfiskens rike.


Den gode uttellingen på Sørøya gjør seg også tellende i toppen av resultatlisten. Artur Klavins ledet suverent allerede før de reiste til Sørøya, og det gjør han fremdeles. Poengsummen han allerede har oppnådd er svimlende 2070,27 poeng, fordelt på hele 23 arter der altså de 20 beste er tellende. Dette er intet mindre enn ekstremt imponerende. Med et gjennomsnitt på elleville 103,51 poeng, er det fair å si at det skal godt gjøres å ta den karen igjen, selv om vi har over et halvt år med fisking igjen.


Den som ligger nærmest Klavins, er nevnte lagkamerat Espen Knarvik. Han er nå oppe i meget respektable 1934,74 poeng, fordelt på 20 arter. Dette gir et snitt på 96,74 poeng. Gapet ned til tredjeplassen er allerede på over 200 poeng. På foreløpig bronse finner vi Frode Berven med 19 arter, 1729,96 poeng og et snitt på 91,05 poeng. Det er få som legger ned flere timer i konkurransen enn denne mannen, så det blir spennende å se hvordan ting utvikler seg fremover. Like bak Berven lurer nemlig også en ulveflokk med høyt snitt men foreløpig litt færre arter enn de fremste. Det blir utvilsomt en spennende sommer.


I juniorklassen har nevnte Martin Klavins rykket fra så det koster etter. Han er helt oppe på 5. plass i hovedkonkurransen, og med 18 arter, 1631,15 og et snitt på 90,62, ligger han nesten 300 poeng foran Leon Turøy på andreplass (15 arter og 1340,78 poeng). Håkon Sole Frantzen holder tredjeplassen i klassen med 12 arter og 861,45 poeng.


Team Galskap West, med både Artur Klavins og Espen Knarvik på laget, leder naturlig nok lagkonkurransen suverent. Med hele 3151,61 poeng på 15x2 tellende arter, skal dette laget bli meget vanskelige å hamle opp med. Nærmeste utfordrer er per nå Team Seeberg, med 2941,31 poeng på 15x2 arter. Team Lunde er på en foreløpig tredjeplass med 2607,32 poeng på 15x2 arter.


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Juniorklassen (fullstendig):

Resultater Lagklassen (topp-20):

Vi i arrangørkomiteen ønsker alle fortsatt lykke til med fiskingen. Mai er en nydelig måned med mange fridager, og snart banker også fellesferien på døren. Vi har som nevnt fremdeles halve konkurransen igjen, og vi gleder oss til fortsettelsen!

471 visninger

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page