top of page

Drømmefisker på løpende bånd


Øyvind Høier med en helt ellevill gråsteinbit på hele 121 centimeter.

De fantastiske fangstene fortsetter å rulle inn til Havfisker´n 2023. De siste to ukene har vi fått nye lederfisker i flere av artskategoriene, i tillegg til 120-poengere og årets første horngjeler.


Når vi nå nærmer oss slutten av april, bikker vi straks 1500 godkjente innmeldinger. Disse er nå fordelt på 24 av 25 artskategorier, etter at først Tim Andreas Davidsson og så Øystein Gjestemoen nylig dro opp årets første horngjeler. Det er nå bare havabborklassen det ikke er godkjente innmeldinger i, men med våren i anmarsj og varmerekorder nedover i Europa, er det nok ikke veldig lenge til den varmekjære fisken begynner å vises igjen i resultatlistene, den også.


Det har altså blitt tatt veldig mye bra fisk de siste 14 dagene, der veldig mange har gitt 100 poeng eller mer i konkurransen. Den drøyeste fangsten i denne oppsummeringen regnet vi egentlig med kom til å bli Vidmantas Liutkus sin fantastiske lyr på 10,4 kilo og hele 101 centimeter. Dette er virkelig en drømmefisk for alle som liker saltvannsfiske, og den største lyren som noen gang er meldt inn i Havfisker´n. Liutkus blir også premiert med råsterke 118,82 poeng for fangsten.

Vidmantas Liutkus med drømmelyr på 101 centimeter.

Å påstå at en slik fangst blekner mot noe som helst blir litt feil, men den når faktisk ikke helt opp til Øyvind Høier sin gråsteinbit. Denne klokket inn til 14,2 kilo, og var av den tynne sorten. Den var nemlig ufattelige 121 centimeter lang. Til sammenligning var kompis Kim-Erik Johansen sin kjempesteinbit fra noen år tilbake 17,4 kilo på 112 centimeter, så i skikkelig kondisjon kunne Høier sin fisk lett ha bikket det nesten umulige 20-tallet. I Havfisker´n har dette uansett bare akademisk interesse, og 121 centimeter sprenger grunnlengdeskalaen fullstendig. 120 poeng er som kjent maksimal poengsum en kan oppnå på en fisk, og det gjør Høier lett med denne episke fangsten, som i likhet med lyren til Liutkus også går rett inn på Hall of Fame-listen. Det er bare å gratulere både lyrefiskeren og steinbitfiskeren!


Utenom de overnevnte fangstene er det verdt å merke seg Per-Willy Ormestad sin hvitskate på 117 centimeter, Lars Christian Holte sin brosme på 104 centimeter, Vegard Kolstad sin skrubbe på 46 centimeter, Øystein Davidsen sin skrubbe på 47 centimeter, Anders B. Henriksen sin blåkjeft på 43 centimeter, Markus Bygnes Guttormsen sin spisskate på 130 centimeter, Frode Berven sin piggskate på 100 centimeter, Magnar Ulvatn sin lyr på 91 centimeter, Knut Erik Hansen sin piggvar på 63 centimeter og Tim Andreas Davidsson sin makrell på 50 centimeter. Og det er bare de virkelig bra fiskene. Mange flere innmeldinger ligger på pluss/minus 100 poeng, så det fiskes ekstremt bra om dagen.

Knut Erik Hansen med piggvar på hele 63 centimeter.

I toppen av resultatlisten er ting nokså uendret. Artur Klavins leder, foran Frode Berven, Daniel Andersen og Magnar Ulvatn, slik det har vært i noen uker nå. Også i juniorklassen er ting nokså uforandret, med Leon Turøy på topp, Martin Klavins på andreplass og Håkon Sole Frantzen på tredje. Lagkonkurransen ledes fremdeles av Team Galskap West, foran Team Seeberg og Heroes from Telemark.


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Juniorklassen (fullstendig):

Resultater Lagkonkurransen (topp-20):

All informasjon om Havfisker´n finnes på www.havfiskern.no. Dette inkluderer resultatlister, Grand Slams, statistikk, oppsummeringer, Hall of Fame-lister, de siste 100 innmeldingene, regler, minstemål og mye, mye mer. Vi anbefaler alle å ta en ekstra god kikk på de sistnevnte punktene, for fremdeles må vi jevnlig trekke både prosenter og centimeter på grunn av feilmåling. Slikt er kjedelig for alle parter.


God helg og skitt fiske, folkens!

426 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page