top of page

Enorm berggylte, svær sei, store skater og juniorkveite


Det har dukket opp veldig mye bra fisk og noen skikkelige gromfangster siden forrige oppdatering. I tillegg har vi fått årets tredjemann på firesifret poengsum.


Når vi nå går inn i påsken, en tid der mange har fri og det forhåpentligvis blir fisket mye, har vi 677 godkjente innmeldinger i Havfisker´n. Disse er fordelt på hele 21 arter. Det er bare hvitskate-, slettvar- og havabbor-klassene som fremdeles står tomme. Dette synes vi i arrangørkomiteen er veldig imponerende. Enda mer imponerende er det at hele 107 forskjellige deltakere allerede har meldt inn godkjent fisk, at 62 deltakere har registrert tre eller flere arter og at hele 38 personer står bokført med fem tellende arter eller mer.


Siden forrige oppdatering har det kommet inn et solid knippe fine fangster, inkludert noen virkelige storfisker. Kim Johan Vemmelvik, som ved forrige korsvei meldte inn en blåkjeft til 44 centimeter som ble nedjustert en centimeter på grunn av skeiv halefinne, er ikke verre på det enn at han bare dro ut og tok en ny 44-centimeters av samme art. Denne ble også godkjent, og han deler nå listetoppen i blåkjeft-klassen sammen med Frode Berven.

Blåkjeft på 44 centimeter, signert Kim Johan Vemmelvik.

Tim Andreas Davidsson, som lenge har ledet berggylteklassen med en gris på 48 centimeter, har nå satt en standard i den samme klassen som det blir vanskelig å toppe. Berggylten han dro opp tidligere i uken målte nemlig 50 centimeter på strømpelesten, noe som gir hele 116,28 poeng. Dessverre for Davidsson hadde han de fleste av disse poengene fra før i og med at den forrige lederfisken på 48 centimeter også var hans. En fantastisk fisk er det like fullt, og en som fort blir stående som listetopp også ved konkurranseslutt.

Tim Andreas Davidsson med kjempeberggylte på 50 centimeter.

På skatefronten skjer det også saker og ting. Donatas Eicas har meldt inn en nydelig piggskate på 98 centimeter, og tar med denne ledelsen i klassen. Samtidig går Kristian Hausken opp på andreplass i spisskate-klassen med en skikkelig dundre på 132 centimeter og over 13 kilo. Det er virkelig en velkondisjonert fisk.

Donatas Eicas sin piggskate på 98 centimeter.

Kristian Hausken med spisskate på 132 centimeter.

Også i sei-klassen er det nye fisker på topp. Tony Pettersen overtar andreplassen i klassen med en kraftig plugg på 99 centimeter, mens Endre Hopland inntar førsteplassen med en langstrakt havvandrer på meget pene 115 centimeter.


Endre Hopland med sei på 115 centimeter.

Blant andre fine fangster siden sist tar vi med Adrian Elvegård sin flotte knurr på 42 centimeter, Håvard Fredly sin pene lange på 132 centimeter og ikke minst junior og konkurranse-debutant Jenny Askevold sin finfine kveite på 90 centimeter. Veldig hyggelig med både flere juniorer og jenter i konkurransen.

Jenny Askevold med kveite på 90 centimeter.

Også på sammenlagtlisten er det forandringer siden sist. Steffen Berntsen leder fremdeles an i kampen om å bli Årets havfiske, til tross for lite nytt fra hans side den siste halvannen uken. De 15 godkjente artene hans gir en totalsum på 1246,52 poeng. Endre Hopland ligger fremdeles på andreplass, men nå med 12 godkjente arter og 1132,68 poeng. Samtidig har Christer Andersen giret om enda en gang, og rykker forbi Tim Andreas Davidsson.


Andersen er tredjemann i konkurransen med firesifret poengsum, nærmere bestemt 1001,97 poeng fordelt på 11 arter. Davidsson er på sin side nede på 4. plass med 960,12 poeng fordelt på 12 arter. Det er ellers verdt å merke seg Kristian Hausken på sjetteplass. Han har solide 864,24 poeng fordelt på 9 arter, noe som gir et poengsnitt på meget pene 96,03. Helt klart en deltaker å regne med når status skal gjøres opp i førjulstiden.


Resultater Årets havfisker (topp-25):

Resultater junior (fullstendig):

Som nevnt innledningsvis regner vi med mye fisking og mange fine fangster i løpet av påsken. I tiden fremover begynner også mange av artene som teller i konkurransen å bli langt mer aktive, så det er bare å kjøre hardt og kos dere maksimalt, folkens!

207 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page