top of page

Førstemann med 18 arter – Christer Andersen mener utvilsomt alvor


Selv om vi ennå ikke har nådd midten av mai, er den første av deltakerne i Havfisker´n allerede oppe i 18 arter, det maksimale antallet en kan ha med i sammendraget.


Så langt i Havfisker´n kan vi vise til 992 godkjente innmeldinger, fordelt på 120 fiskere. Fremdeles har 79 påmeldte deltakere til gode å melde inn fisk, men husk at sommeren er like rundt hjørnet, og det er som kjent på denne tiden folk flest fisker mest.


Heldigvis er det også mange som fisker hele året, og mange av disse deltar i årets konkurranse. Hele 22 fiskere har allerede 10 godkjente arter eller flere inne på listene, og 13 av disse kan skilte med 1000 poeng eller mer. Best av samtlige er altså Christer Andersen, som siden forrige oppdatering har fått seg en grei skrubbe – hans art nummer 18 i konkurransen.


Alle som har lest Havfisker´n-reglene vet at 18 arter er et magisk tall i denne konkurransen. Dette er nemlig taket for antall arter en kan ha med i totalsammendraget, til tross for at en altså kan fiske etter 24 forskjellige arter. Skulle en fisker få flere enn 18 tellende arter, vil den eller de fiskene med lavest poengsum strykes i sammndraget.


De strykes derimot ikke fra listene. Det vil si at dersom en for eksempel får konkurransens eneste havabbor, og denne er for liten til å nå inn blant de 18 toppfiskene dine, vil den likevel være verdt en C-Map-kartbrikke som størst fisk i klassen. Det er heller ikke usannsynlig at det kan dukke opp en fin ekstrapremie eller to til den eller de som klarer alle de 24 artene i konkurransen.


Det har vært en uke med mye vær rundt om i landet, og innmeldingene til Havfisker´n gjenspeiler dette. En del pent listefyll har likevel tikket inn, blant annet lange på 139 centimeter, glassvar på 50 centimeter og brosme på 102 centimeter. I sammendraget er ting også nokså uendret, og den store nyheten siden sist er altså førstemann med 18 godkjente arter.


120 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page