top of page

Gråsteinbit på vadefiske, fine kveiter, kjempetorsk og svær skrubbe


Det fiskes fremdeles bra rundt om i det ganske land, selv om våren er sein i år. Nå har også årets første kveiter tikket inn, og de er pene.

 

Tradisjonelt sett er mars en treg fiskemåned mange steder, og det ser vi igjen i fangststatistikken i Havfisker´n. Det har for all del blitt tatt en del bra fisk, særlig i nord, men på denne tiden er det veldig mange arter som er i gytemodus, noe som naturlig nok påvirker fisken sin matlyst.

 

En art som ikke bryr seg så mye er skrubbe. Denne har også blitt tatt i hopetall de siste ukene, primært av fiskere som har vært ute og vadet i mørket. Martin Jacobsen er en av disse. Kveldene på reisejobb i Rogaland brukes nemlig ikke til soving. Det får liksom være grenser. Det må selvsagt fiskes.

 

Gjengen i Team Henriksen har vært elskverdig nok til å ta Bomtur-kameraten med seg til steder det finnes fisk, noe som har resultert i en innmeldt skrubbe på hele 45 centimeter. Allis Henriksen slår på sin side til med et nydelig eksemplar på 46 centimeter.


Sistnevnte fant ellers en gråsteinbit på 78 centimeter under det samme fisket, og denne tok agnet. Vi kan levende forestille oss at det er interessant å fighte et svømmende knuseverk når en står med vann til livet. Mer om dette kommer ettersigende på podcasten Bomtur innen kort tid.

 

Utenom de mange og store skrubbene, har det også blitt meldt inn et knippe solide hvittinger, pigghåer og hyser. Frode Berven sin blåstål på 35 centimeter skiller seg også ut i mengden.


Den arten det har blitt tatt mest storfisk av i det siste er likevel torsken, eller rettere sagt skreien. Fra Ålesund og nordover har det nemlig kommet inn en rekke flotte innmeldinger på torsk, med Kristian Hausken sin kjempe på 137 centimeter på topp. Lofottorsker på denne størrelsen på stang hører til sjeldenhetene.

 

Fra 1. april er ellers kveitefredningen opphevet, og i løpet av de første to ukene har det tikket inn noen registreringer på arten. Kim Smørholm, Mons Johan Hoel og Ivar Ulvund har alle landet 120-centimetersfisker. Dessverre for sistnevnte gikk hans på noen dager for tidlig, og måtte underkjennes. De to andre er godkjent. Også Espen Skarsvåg har en godkjent fisk på 94 centimeter inne på listene.

 

I toppen av resultatlisten finner vi fremdeles Jørgen Fulsås. Daniel Gulliksen har vært innom toppen siden forrige oppdatering, men kompis Fulsås har tatt ledelsen tilbake. Det knives altså hardt om poengene. Team Bomtur følger på rad og rekke på 3.-, 4.- og 5. plass. (Cato Tangen, Martin Jacobsen og Simen Vikdal). Team Bomtur leder også lagkonkurransen, foran Team Seeberg og Team Hentefisk.

 

Kampen om å bli årets kvinnelige havfisker er også hard. Her leder Allis Henriksen nå an igjen, foran Isabel Klausen og Kjersti Laerk. I juniorklassen er situasjonen usndret, med Isak Ulvund på topp foran Håkon Sole Frantzen og Martin Klavins.

 

Fullstendige resultatlister finner en som alltid på havfiskern.no/resultater. Ellers verdt å merke seg at siste oppdatering av resultatlistene var 10. april. Fangster gjort etter dette kommer med i sammendraget først etter neste oppdatering.

328 visninger

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page