top of page

Fjorårsvinneren mener alvor – helt åpent i toppen


Etter åtte og en halv måned med mer eller mindre intenst fiske, skiller det fattige 6,56 poeng mellom første- og andreplass i Havfisker´n 2022. Både Daniel Andersen og Frode Berven har 18 arter og over 100 poeng i snitt.


Som tidligere skrevet er nivået i årets Havfisker´n skyhøyt, og det knives nå om hvert poeng. Med to og en halv måned igjen av konkurransen har hele 16 fiskere nådd taket på 18 tellende arter. Av disse har syv fiskere fått ytterligere en art, mens Lars Christian Holte har fått hele tre arter over taket, og står loggført med imponerende 21 av 24 arter. Som kjent er det bare de 18 mest poenggivende fiskene som teller i sammendraget, men å få flere enn dette er uansett solid.


Helt i toppenkniver altså nevnte Danielsen og fjorårsvinner Berven. Andersen har ledet en stund, og har med sin fine lange på 146 centimeter fått enda noen flere poeng siden forrige oppdatering. Berven på sin side gjør et skikkelig byks etter å ha fått ny brosmepers på meget pene 99 centimeter før Syndefloden skyldte inn over Vestlandet søndag kveld. En fin revansje etter at han bare fikk undermålseksemplarer av gråsteinbit og kveite under høstens langtur nordover.


Sten-Inge Polland må finne seg i å bli dyttet ned på tredjeplass som følge av Berven sin kjempebrunsnegl. Artur Klavins holder på sin side stand på fjerdeplass, mens nevnte Holte nå er oppe på femteplass på bekostning av Tommy Eriksen, som hadde denne plasseringen ved forrige oppdatering.


Holte sin gode fiskekompis, Knut Erik Hansen, er ellers oppe på åttendeplass bak Kristian Hausken. Hansen har hatt et voldsomt snitt hele konkurransen, men har ligget litt bakpå hva arter angår. Nå er han oppe i 19, noe som har tatt en jafs av snittet hans på over 100. Det er likevel rimelig solid å snitte på 96,26 med 19 arter i banken. Hansen har for øvrig meldt inn en spisskate på hele 140 centimeter siden forrige oppdatering, og dette er ny lederfisk i klassen.

Knut Erik Hansen med spisskate på 140 centimeter.

De øvrige topp-10-plasseringene er det Endre Hopland (9. plass, 19 arter og 1712,82 poeng) og Vidmantas Liutkus (10. plass, 17 arter og 1694,53 poeng) som innehar. Sistnevnte trenger vel og merke bare en 100-poengsfisk for å rote seg helt opp i tetsjiktet, så dette er som vanlig en mann å følge med på.


I juniorklassen står kampen på nåværende tidspunkt mellom Leon Turøy på andreplass og Martin Klavins på førsteplass. Klavins fikk seg en meget flott berggylte på 47 centimeter i helgen, og er dermed oppe i 1646,37 poeng. Dette holder for øvrig til en foreløpig 13. plass i åpen klasse, i tillegg til ledelse i juniorklassen. Turøy har i det siste fylt på med ny pers på blåkjeft, og er oppe i 1568,81 poeng. Begge de to juniorene har 18 arter. Tredjeplassen ser Håkon Sole Frantzen ut til å ha foreløpig god kontroll på, med sine 1167,35 poeng fordelt på 15 arter.

Resultater åpen klasse (topp 25):

Resultater juniorklassen (fullstendig):

Det har som vanlig kommet inn mye bra fisk siden forrige oppdatering, men utenom spisskaten til Hansen er det liten tvil om at Magnus Hugdahl sin enorme glassvar på hele 59 centimeter er den som skiller seg mest ut. Dette er en latterlig drøy fisk, som i veldig god kondisjon nok kunne nærmet seg to kilo. Glassvaren er dessverre en ubrukelig fisk når det kommer til vekt, og en fisk på en halvmeter kan veie alt fra 600 til 1200 gram. Hugdahl sin kjempe klokket inn til 1500 gram, noe som er rimelig normal kondsjon. En fantastisk fisk er det, uansett.

Magnus Hugdahl med glassvar på 59 centimeter.

Vi har forresten lyst til å gi litt ekstra heder til Henrik Sten Gran, som har lagt ned mye tid på leiting etter piggskate på hjemmebane, som da altså er Oslofjorden. Leitingen har blitt kronet med suksess, og ikke bare enkeltvise slumpfisker, heller. På en kveld endte Gran og co. opp med hele seks piggskater, med en topp på pene 92 centimeter. Dette er meget solid jobbet av den unge fiskeren, og antagelig også et godt tegn for den av mange dødsdømte Oslofjorden. Der det er liv er det nemlig håp.

Henrik Sten Gran med piggskate på 92 centimeter. Fra Oslofjorden!

Som alle skjønner kommer høsten til å bli veldig spennende for mange av deltakerne i Havfisker´n. Vi regner med det kommer til å bli fisket knallhardt fra mange hold, og gleder oss til fortsettelsen.


Samtidig minner vi om viktigheten av god sportsånd, og at måling gjøres i henhold til reglene. Ikke brett fiskefinner, vis oss både begynnelsen og slutten av målebåndet og ta bilde av fangsten rett ovenfra. Er fisken for stor, tar du en rolig video fra snute til halefinne i tillegg til bilde. Dette klarer alle hvis de prøver. Husk også på å sjekke at bildet/bildene faktisk lastes opp i FishDonkey-appen før du lukker den. Dette er helt essensielt for at vi skal kunne godkjenne fangsten.


Skitt fiske videre!

243 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page