top of page

Havfisker´n 2023 – et helt fantastisk år med konkurransefiske


Fiskeåret som nå går mot slutten, har vært et eventyr fra ende til annen for fiskekonkurransen Havfisker´n. Nå er det dags for å oppsummere litt.


Nå skriver vi altså desember, og fiskedelen av Havfisker´n 2023 er offisielt over. Tradisjon tro må vi selvsagt oppsummere det hele, og siden dette er en nokså møysommelig jobb, gjør vi det over to poster. Denne første kommer til å inneholde litt tall, litt statistikk og et knippe vinnere i forskjellige kategorier. Del to kommer til å ta for seg de som gjorde det aller skarpest, både i hovedkonkurransen og blant juniorene.


I løpet av året har 243 deltakere meldt seg på Havfisker´n. Dette er soleklar ny deltakerrekord. Enda mer imponerende er det at hele 203 av disse faktisk har deltatt i konkurransen, også. Det er nemlig 203 navn på resultatlisten, alle da med godkjente fisker inne i systemet.


Totalt har hele 3748 fisker blitt godkjent i år, fordelt på samtlige 25 arter. Makrell har vært den mest populære arten med 339 registreringer, mens havabboren har vært den vanskeligste med 17 godkjente innmeldinger. 17 av artene har mer enn 100 registreringer, 9 har mer enn 200 og makrell er den eneste med mer enn 300 registreringer.


De endelige resultatlistene publiseres først i morgen kveld, men allerede nå kan vi avsløre at hele 100 deltakere noterte seg for 10 arter eller mer i løpet av årets konkurranse. Av disse klarte 49 fiskere 15 arter eller mer, mens 18 deltakere fylte opp listene sine med 20 arter eller mer. Artur Klavins gikk som eneste deltaker hen og fikk samtlige 25 arter, noe som til tross for at bare 20 av disse er tellende er ekstremt imponerende.


Under årets konkurranse oppnådde 74 deltakere mer enn 1000 poeng, 35 deltakere mer enn 1500 poeng, mens hele 9 fiskere passerte svimlende 2000 poeng, og dermed også et snitt på over 100! Det er rimelig ville tall, og sier mye om hvor høyt nivået i Havfisker´n 2023 faktisk har vært. Slikt er veldig moro!


I år innførte vi noen nye klasser, i tillegg til den allerede eksisterende hovedkonkurransen og juniorkonkurransen. Alle deltakere er automatisk med i hovedkonkurransen, men er du ung nok eller kvinne kan du også delta i andre underkonkurranser.


Etter 11 måneder med fisking har vi nå kåret årets kvinnelige havfisker, og denne æren tilfaller Birgit E. Kildalen. Hun noterte seg for 14 arter og 1162,11 poeng. For dette vinner hun en helt unik Havfisker´n-plakett og en Penn Phantom II-snelle til en verdi av 3899 kroner, levert av Pure Fishing. Store gratulasjoner til Kildalen, og samtidig en shoutout til Allis Henriksen som fulgte henne nesten helt til døren. Til slutt skilte det bare 18 poeng ned til andreplassen.


Vi glemmer heller ikke unge Stella Klavina som kapret tredjeplassen blant kvinnene med 12 arter og 1051,06 poeng. Sistnevnte går i fotsporene til pappa Artur og storebror Martin, men er fremdeles så ung at hun ikke får se Kaptein Sabeltann på kino uten følge med foresatt. Dette gjør prestasjonen enda mer imponerende.


Til sammen har 20 kvinner og jenter deltatt i årets konkurranse, noe som er en klar oppgang fra fjoråret. Det synes vi er veldig kjekt. Når det kommer til fisking, spiller det nemlig ingen rolle hvilket kjønn du har. Dette er verdens fineste hobby uansett, og vi håper på fortsatt god deltakelse også i fremtiden.


De øvrige klassene i Havfisker´n, Hovedkonkurransen, juniorkonkurransen, lagkonkurransen, Super Grand Slam-klassene og de største eksemplarene av hver art, skal vi oppsummere i neste post i morgen kveld. Da komme vi også til å avsløre hvem som blir årets havfisker, hvem som blir årets juniorfisker og hvem som havner hvor blant de 15 beste – som da altså gir plasseringspremie. Plass nummer 16 til 203 ser du i oversikten under:Følg med videre, og glem for all del ikke at vi i år kjører egen adventskalender på vår Facebook-side, med en ny flott premie trukket ut hver dag, blant alle med godkjent fisk inne på resultatlistene!

535 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page