top of page

Havfisker'n 2021 - Frode Berven ble årets havfisker!

Oppdatert: 16. des. 2021

Årets største online fiskekonkurranse, Havfisker'n, er nå avsluttet. Fra starten av februar og ut oktober har drøye 160 påmeldte deltakere konkurrert om å hevde seg i de 18 ulike artsklassene, 6 ulike grand slam klassene og sist men ikke minst, sikre seg tittelen "årets havfisker"! Premiepotten er på totalt over 240.000kr og donert av en rekke velvillige sponsoren som alle har sett verdien i å støtte opp om dette konseptet. Totalt har vi fått inn over 1300 registrerte godkjente fangster! Nå er oppgjørets time kommet, tiden er inne for å avsløre vinnerne!


Årets havfisker - Frode Berven gikk av med seieren!

Hovedkonkurransen bestod altså i å fiske så mange av de 18 tellende artene som mulig, hver innmeldte art ble tildelt en poengsum basert på en grunnlengde for hver art. Premiene i hovedkonkurransen er sponset av:


1. premie

Vinner av Havfisker'n 2021, tittelen "årets havfisker" og et ukes opphold hos Big Fish Adventure på Sørøya til en verdi av 77.000kr går til Frode Berven!


Big Fish Adventure - Hasvik Hotel and Housing er en av de eldste og mest veletablerte tilbyderne av havfiske i Nord-Norge. Knapt noe sted i verden har bedre forhold for havfiske enn Sørøya. Naturen er upolert, vakker og rå, vannet er rent og det er svært rike forekomster av fisk. Det finnes ikke noe annet sted i verden der det er tatt så mange havfiskerekorder som på Sørøya!

Premien inkluderer de absolutt beste fasilitetene Big Fish Adventure har å by på! 1 uke på Sørøya i hus nede på brygga, 2 stk. Kaasbøll 760HT båter samt 1 dag med guide. Maks 6 personer.

Førstepremie: 1 ukes opphold hos Big Fish Adventure på Sørøya.

Frode klarte å notere seg for samtlige 18 arter og endte opp med en poengsum på hele 1711,92! Rett og slett imponerende!

Frode Berven, årets havfisker 2021!


2. Premie

Andreplassen og en Simrad NSS Evo3S til en verdi av 29.850kr levert av Simrad går til Artur Klavins!


Simrad NSS9 Evo3S - Navigasjon har aldri vært enklere – med halverte sideinnlastingstider, valg mellom en hvilken som helst kombinasjon av delt skjerm og visninger i 3D. Tilkoblingsmuligheter gjør det enkelt å opprette systemer med flere skjermer og koble skjermer til all den innebygde elektronikken, mens den nye IMX 8-prosessoren med høy ytelse sørger for overvåking av motor og drivstoff i sanntid, kontroll av innebygde lydsystemer og mye mer.

2. premie: Simrad NSS9 Evo3S.

Artur noterte seg for 17 arter og havnet til slutt på 1657,03 poeng!

Artur Klavins, 2. plass Havfisker'n 2021!


Tredjeplassen og en MotorGuide Xi3 55 SW 60" 12v baugmontert elmotor til en verdi av 15.990kr levert av MotorGuide Norge og Mjøsservice går til Tommy Eriksen!


MotorGuide Xi3- 55 SW 60" - 12V - GPS-styrte baugmonterte elmotorer har revolusjonert sportsfisket!

Si farvel til oppankring med tunge anker og hundrevis av meter med tau. Med en MotoriGuide Xi3 kan du ankre opp med et tastetrykk!

Motoren kommer med trådløs fjernkontroll og har følgende funksjoner: ankerlås, trinnvis justering (forflytning ved anker), autopilot, registrering og avspilling av rute samt cruisekontroll.

3. premie: MotorGuide Xi3- 55 SW 60" - 12V.

Tommy Eriksen klarte også å notere seg for samtlige 18 arter og havnet til slutt på 1620,49 poeng!

Tommy Eriksen 3. plass Havfisker'n 2021!


I hovedkonkurransen er det de 15 øverste plassene som premieres, og den endelige premielisten ser ut som følger:

 1. Frode Berven - 1 ukes opphold hos Big Fish Adventure, verdi 77.000kr!

 2. Artur Klavins - Simrad NSS Evo3S levert av Simrad, verdi 29.950kr!

 3. Tommy Eriksen - MotorGuide Xi3 55 SW 60" 12v baugmontert elmotor levert av MotorGuide Norge og Mjøsservice, verdi 15.990kr!

 4. Kristian Hausken - Golight Stryker LED lyskaster eller valgfritt båtutstyr levert av Telmo Control AS, verdi 9000kr!

 5. Ole Rosvoldsve - BayStar komplett hydraulisk styring eller valgfritt båtutstyr levert av Telmo Control AS, verdi 7000kr!

 6. Donatas Eicas - Shimano Tekota 600 HG LCM m/Beastmaster AX Boat slim 20-30lb levert av Torshov Sportsfiske, verdi 6800kr!

 7. Markus Bygnes Guttormsen - Simrad Cruise 7 levert av Simrad, verdi 5860kr!

 8. Endre Hopland - Penn Fathom 40 LD 2-speed m/Penn Regiment II XT 7` 20-60lb levert av Jakt og Friluft, verdi 5498kr!

 9. Torstein Olsen - Penn Fathom Lever Drag 30 levert av Penn, verdi 2999kr!

 10. Sten-Inge Polland - Prey Lightjigger stang levert av Seeberg AS, verdi 2500kr!

 11. Daniel Andersen - Bennett selvjusterende trimplan SLT10 eller valgfritt båtutstyr levert av Telmo Control AS, verdi 2500kr!

 12. Vidmantas Liutkus - Prey Jig Stick stang levert av Seeberg AS, verdi 2500kr!

 13. Sigurd Davidsen - Solas aluminiumspropell eller valgfritt båtutstyr levert av Telmo Control AS, verdi 1500kr!

 14. Magnar Ulvatn - Håndlagede fisketakler levert av Campelen på Bryggen, verdi 1000kr!

 15. Emil Ruud - Grunt! eller Attwood båtrengjøringsprodukter eller valgfritt båtutstyr levert av Telmo Control AS, verdi 1000kr!

Samtlige premier er presentert med bilder og utfyllende informasjon på premiesiden.

Jeg vil rette en stor takk til alle sponsorer som har vært med og bidratt med premier i hovedkonkurransen!


Vinnere av grand slam konkurransene

I grand slam konkurransene ble det konkurrert på total lengde for 3 ulike arter innenfor hver grand slam. Det var totalt 6 ulike grand slam konkurranser fordelt på 18 arter. De tre beste i hver grand slam blir premiert med flotte premier fra Daiwa Scandinavia:

1. premie grand slam - Daiwa BG MQ 5000

Med BG Monocoque-snella introduserer DAIWA neste generasjon av de utrolig sterke og holdbare BG-snellene. Avhengig av størrelsen er BG MQ-snellene det riktige valget for middels tungt spinnfiske i ferskvann og saltvann.

2. premie grand slam - Daiwa J-Braid 1500m

Takket være det ultra tynne materialet J-Braid er laget av, er resultatet usedvanlig mykt og glatt! Du kommer momentant til å merke forskjell når du prøver den for første gang! Ikke bare får du lengre kast, men den runde profilen ligger bedre på snellen og har svært lite friksjon i ringene. Dette gir også et lydløst snøre, som ikke får ringene til å vibrere eller lage lyd.

3. premie grand slam - Super Kenzaki Boat 4-delt

Super Kenzaki Boat stengene trenger ingen introduksjon blant erfarne båtfiskere. Den nå legendariske stangserien dekker over enorme bruksområder, enkeltvis og som stangserie.

Stengene er unikt lette og balanserte med mengder av tilpasset kraft i klingen. Hver stang overfører selv de minste vibrasjoner og napp fra verdenen under vannskorpa.Vinnere grand slam berggylte, knurr og blåstål

Årets vinner av grand slam berggylte, knurr og blåstål ble Sten-Inge Polland! Han vinner en Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle! Vi gratulerer!

Vinner av grand slam berggylte, knurr og blåstål, Sten-Inge Polland. (Avbildet med innmeldt kveite.)

Andreplass og vinner av 1500m med Daiwa J-Braid gikk til Magnar Ulvatn, mens tredjeplass og vinner av en 4-delt Daiwa Kenzaki Boat fiskestang ble Frode Berven. Frode ble rangert før Tommy Eriksen som hadde samme poengsum, basert på mest poengivende fisk. Her ble det Frode sin berggylte på 47cm og 104,44 poeng som ble utslagsgivende.

 1. Sten-Inge Polland - Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle

 2. Magnar Ulvatn - 1500m Daiwa J-Braid

 3. Frode Berven - Daiwa Super Kenzaki Boat 4-delt fiskestang

Vinnere grand slam brosme, lange og blåkjeft

Årets vinner av grand slam brosme, lange og blåkjeft ble Emil Ruud! Han vinner en Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle!

Vinner av grand slam brosme, lange og blåkjeft, Emil Ruud.

Andreplass og vinner av 1500m med Daiwa J-Braid gikk til Arthur Klavins, mens tredjeplass og vinner av en 4-delt Daiwa Kenzaki Boat fiskestang ble Donatas Eicas.

 1. Emil Ruud - Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle

 2. Arthur Klavins - 1500m Daiwa J-Braid

 3. Donatas Eicas - Daiwa Super Kenzaki Boat 4-delt fiskestang

Vinnere grand slam kveite, torsk og gråsteinbit

Årets vinner av grand slam kveite, torsk og gråsteinbit ble Daniel Andersen! Han vinner en Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle! Vi gratulerer!

Vinner av grand slam kveite, torsk og gråsteinbit, Daniel Andersen.

Andreplass og vinner av 1500m med Daiwa J-Braid gikk til Sigurd Davidsen, mens tredjeplass og vinner av en 4-delt Daiwa Kenzaki Boat fiskestang ble Alf-Inge Steindal.

 1. Daniel Andersen - Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle

 2. Sigurd Davidsen - 1500m Daiwa J-Braid

 3. Alf-Inge Steindal - Daiwa Super Kenzaki Boat 4-delt fiskestang

Vinnere Grand slam lyr, lysing og sei

Årets vinner av grand slam lyr, lysing og sei ble Vidmantas Liutkus! Han vinner en Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle! Vi gratulerer!

Vinner av grand slam lyr, lysing og sei, Vidmantas Liutkus.

Andreplass og vinner av 1500m med Daiwa J-Braid gikk til Arthur Klavins, mens tredjeplass og vinner av en 4-delt Daiwa Kenzaki Boat fiskestang ble Endre Hopland.

 1. Vidmantas Liutkus - Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle

 2. Arthur Klavins - 1500m Daiwa J-Braid

 3. Endre Hopland - Daiwa Super Kenzaki Boat 4-delt fiskestang

Vinnere Grand slam sandflyndre, skrubbe og rødspette

Årets vinner av grand slam sandflyndre, skrubbe og rødspette ble Kristian Hausken! Han vinner en Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle! Vi gratulerer!

Vinner av grand slam sandflyndre, skrubbe og rødspette, Kristian Hausken. (Avbildet med innmeldt gråsteinbit).

Andreplass og vinner av 1500m med Daiwa J-Braid gikk til Sigurd Davidsen, mens tredjeplass og vinner av en 4-delt Daiwa Kenzaki Boat fiskestang ble Daniel Andersen.

 1. Kristian Hausken - Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle

 2. Sigurd Davidsen - 1500m Daiwa J-Braid

 3. Daniel Andersen - Daiwa Super Kenzaki Boat 4-delt fiskestang

Vinnere Grand slam spisskate, hvitskate og piggskate

Årets vinner av grand slam spisskate, hvitskate og piggskate ble Arthur Klavins! Han vinner en Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle! Vi gratulerer!

Vinner av grand slam spisskate, hvitskate og hvitskate, Arthur Klavins.

Andreplass og vinner av 1500m med Daiwa J-Braid gikk til Frode Berven, mens tredjeplass og vinner av en 4-delt Daiwa Kenzaki Boat fiskestang ble Tommy Eriksen.

 1. Arthur Klavins - Daiwa BQ MQ 5000 haspelsnelle

 2. Frode Berven - 1500m Daiwa J-Braid

 3. Tommy Eriksen - Daiwa Super Kenzaki Boat 4-delt fiskestang

Komplette resultatlister finnes på resultatsiden.

Stor takk til Daiwa Scandinavia som stilte opp som sponsor for grand slam konkurransene!


Vinnere lengst fisk

Det har vært utrolig mange flotte innmeldinger av grov fisk i år, i flere av klassene har det vært flere deltakere med lik lengde. Dersom det er flere enn én deltaker som står øverst med lik lengde så har vinneren blitt kåret ved loddtrekning. Denne trekningen er utført av juryen i konkurransen.

Samtlige vinnere får en valgfri C-Map Discover kartbrikke sammen med en Berkley Power Herring og Power Sandeel til en samlet verdi av 2199kr!

Vinnere lengst fisk

 • Lengst kveite: Erik Grimsøen

 • Lengst lange: Emil Ruud

 • Lengst torsk: Bilal Saab

 • Lengst spisskate: Torstein Olsen

 • Lengst lysing: Arek Wenta

 • Lengst hvitskate: Frode Berven

 • Lengst sei: Frode Kagge

 • Lengst piggskate: Sondre Urkedal

 • Lengst brosme: Tony Pettersen

 • Lengst gråsteinbit: Kristian Hausken

 • Lengst Lyr: Arek Wenta

 • Lengst rødspette: Alf-Inge Steindal

 • Lengst skrubbe: Sigurd Davidsen

 • Lengst berggylte: Endre Hopland (etter loddtrekning)

 • Lengst knurr: Sten-Inge Polland

 • Lengst blåkjeft: Tommy Eriksen (etter loddtrekning)

 • Lengst sandflyndre: Ole Rosvoldsve (etter loddtrekning)

 • Lengst blåstål: Magnar Ulvatn (etter loddtrekning)

Komplette resultatlister finnes på resultatsiden.

Stor takk til C-Map og Berkley som stilte opp som sponsorer!


Praktisk informasjon rundt utsendelse av premier

Samtlige vinnere vil bli kontaktet for innsamling av nødvendig informasjon for utsendelser av premier. Noen av premiene sendes ut direkte fra arrangør, men de aller fleste vil sendes ut fra sponsorene. Vi har som mål å ha samtlige premier utsendt i løpet av november måned, dersom det skulle bli avvik fra dette vil vi ta direkte kontakt med de vinnere det måtte gjelde.


Oppsummering av Havfisker'n 2021

Først og fremst, jeg vil med dette få lov til å takke alle som har vært med og gjort denne konkurransen mulig!

Takk til alle deltakere som har har støttet opp og entusiastisk meldt inn fisk fortløpende gjennom sesongen, takk til alle sponsorer som har stilt opp med fantastiske premier og takk til juryen som har jobbet i kulissene og gjort min jobb med å bedømme innmeldinger mye enklere. I tillegg er det en rekke enkeltpersoner som har fungert som "konsulenter" underveis, dere vet selv hvem dere er, tusen takk til dere også!


Totalt har vi hatt 163 påmeldte i konkurransen, av disse har 99 personer meldt inn 1325 godkjente fangster fordelt på 18 arter. Denne statistikken finner dere nederst på resultatsiden, men legges også ved her.

Komplett statistikk over samtlige godkjente innmeldinger i konkurransen.

Ikke overraskende er det "folkefisken" torsk som troner øverst på innmeldingsstatistikken, det til tross for at den er fredet i Skagerrak og sånn sett litt mer utilgjengelig for deltakere som normalt hører til der. Mer overraskende kan man kanskje si at arter som berggylte, blåstål, knurr og sandflyndre alle er blant de hyppigst innmeldte artene, men det sier kanskje noe om mangfoldet i denne konkurransen, her konkurrerer hardbarka havfiskere side om side med kystmeitere og vanlige fritidsfiskere på samme vilkår.

Konseptet med online fiskekonkurranse er ikke noe nytt i seg selv, men introduksjonen av en appbasert online fiskekonkurranse har nok vært nytt for mange. Innmeldinger har blitt håndtert gjennom appen FishDonkey og dette ser ut til å ha fungert veldig bra. Valget av en app til å håndtere innmeldinger og etablere automatiske resultatlister har vært helt avgjørende for at konkurransen i det hele tatt har latt seg gjennomføre. Live resultatlister er også noe nytt som ser ut til å ha blitt tatt godt i mot blant deltakerne og skapt litt ekstra engasjement rundt konkurransen. Hvor mange deltakere som har slått av varslinger fra FishDonkey på telefonen vites ikke, men det har iallefall blitt ganske mange "eselhyl" på undertegnedes telefon gjennom sesongen!


Hva nå?

Det har kommet flere tilbakemeldinger fra deltakere som har ytret ønske om at konkurransen videreføres neste år. Havfisker'n har vært et kjempegøy prosjekt for undertegnede, men det har også vært krevende å administrere en såpass omfattende fiskekonkurranse alene. Oppbygning og vedlikehold av hjemmeside, godkjenning av fangster, generell brukerstøtte for innmeldinger, skrive oppdateringer, kommunikasjon med sponsorer og utsendelse av premier for å nevne noe, dette er mye ansvar og tidkrevende arbeid.

Jeg kan imidlertid avsløre at det har meldt seg en ressurs som ønsker å bidra på arrangørsiden slik at konkurransen også kan gjennomføres i 2022!

Overordnet vil konseptet være det samme, kanskje med noen mindre justeringer basert på erfaringene fra i år. Detaljer rundt dette får vi komme tilbake til.

Jeg håper dette blir tatt godt i mot blant årets deltakere og at flest mulig av dere også har lyst å være med neste år!


Takk for i år, vi sees neste år!


Hilsen Atle

640 visninger

Siste innlegg

Se alle