top of page

Kjempefisker på rekke og rad – fire nye toppfisker den siste uken


Det er nye lederfisker i både brosme-, kveite-, hvitskate- og piggvar-klassene. Sistnevnte er også konkurransens fjerde 120-poenger, og en helt enorm fisk!


Havfisker´n 2022 ruller videre med uforminsket hastighet, og vi er nå oppe i hele 1032 godkjente innmeldinger. Siden forrige oppdatering for en liten uke siden, har det med andre ord blitt fisket en god del rundt om i det ganske land. Og det har blitt fisket bra. Vanvittig bra! Faktisk har hele fire av de innmeldte fiskene gått helt til topps i sine respektive kategorier.


Vi begynner med den aller villeste fangsten av de alle, nemlig Egidijus Klapatauskas helt fantastiske piggvar på 75 centimeter. Det vil si: Målebåndet viser faktisk 77 centimeter, men i og med at fisken er målt på oversiden og ikke undersiden, settes den til 75 centimeter – slik vi har gjort det med flere andre innmeldinger tidligere. Uavhengig av dette er det en helt enorm piggvar.


Klapatauskas er debutant i Havfisker´n, men slett ingen nybegynner innen piggvarfisket. En kjempe som denne har han likevel aldri vært borti tidligere. Det er det heller ikke mange andre som har. Den blir da også premiert med 120 artspoeng, den høyeste poengsummen det er mulig å oppnå for en enkeltfisk i Havfisker´n.


– Jeg fikk den på en Sandeel-jigg på ganske grunt vann. Fisken veide 8,7 kilo, og det er ny personlig rekord, forteller Klapatauskas, som selv bor i Rogaland.

Egidijus Klapatauskas med piggvar på fantastiske 75 centimeter.

En annen rogalending som gjør sine saker bra er Are Friestad. I helgen dro han opp en diger brosme på hele 107 centimeter og over 13 kilo fra det lokale fjorddypet. Fisken er verdt pene 112,63 poeng i sammendraget, og sender samtidig Friestad opp på topp-30 i sammendraget, med ni arter og 732,98 poeng.

Are Friestad med brosme på 107 centimeter.

I motsatt ende av landet har Daniel Andersen vært ute på jakt etter store, flate fisker. I farvannene utenfor Sørøya, der Andersen bor og jobber som fiskeguide hos vår hovedsponsor Big Fish Adventure, er mulighetene for storfisk mange. Andersen er heller ikke verre på det enn at han tok seg en listetopp to dager på rad.


Først dro han opp en hvitskate på hele 122 centimeter, og dagen etter fulgte han opp med en kveite på 146 centimeter. Fiskene er verdt henholdsvis 116,19 og 91,25 poeng. Andersen klatrer med disse innmelingene til 42. plass i sammendraget med til sammen 523,87 poeng. Dette er vel å merke fordelt på bare fem arter, så poengsnittet er rimelig ellevilt.

Daniel Andersen med hvitskate på 122 centimeter.

Daniel Andersen med kveite på 146 centimeter.

Blant andre solide fisker siden forrige oppdatering tar vi også med Frank Soleim sin lange på 154 centimeter, samt junior Martin Klavins sin lyr på 80 centimeter. Klavins er på andreplass i juniorklassen med 989,49 poeng fordelt på 11 arter. Det er fremdeles Leon Turøy som leder blant juniorene. Han har 1159,37 poeng fordelt på hele 15 arter.


I åpen klasse er ting relativt uforandret i toppen. Christer Andersen leder an med imponerenede 18 arter og 1648,66 poeng, med Endre Hopland, Steffen Berntsen, Kristian Hausken og Sebastian Rinaldo Pedersen på plassene bak.


Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater junior (fullstendig):237 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page