top of page

Mye bra fisk den siste uken – tett og jevnt på øvre halvdel


Leon Turøy med torsk på 85 centimeter.

Til tross for veldig mye vær også den siste uken, har folk vært flinke til både å fiske og få fisk. Topplasseringene i Havfisker´n forblir uendret, men bak de to fiskerne med tosifret antall arter skjer det saker og ting.


Steffen Berntsen leder fortsatt konkurransen med sine tolv arter og 867,48 poeng, og bak ham ligger fremdeles Tim Andreas Davidsson med sine ti arter og 779,88 poeng. På tredjeplass har vi derimot en ny mann, og det er ingen ringere enn fjorårsvinner Frode Berven. Han er nå oppe i seks arter, men samtlige av disse er store, noe som gir ham en foreløpig totalscore på hele 574,67 poeng og et gjennomsnitt på meget imponerende 95,78.


Berven har siden sist meldt inn en litt større lysing, en fin berggylte på 41 centimeter og en knurr på hele 44 centimeter. Dersom noen skulle være i tvil så mener Meland-mannen med dialekt fra feil side av fjellet alvor i år, også.


Frode Berven med strålende knurr på 44 centimeter.

En annen vestlandsfisker som gjør sine saker bra er Magnar Ulvatn. Også han er oppe i seks tellende arter med et meget pent snitt på 87,90 og en totalscore på 527,38. Dette gir ham en foreløpig fjerdeplass, såvidt foran Henrik Sten Gran som har en art mer registrert. Endre Hopland har også passert 500 poeng med seks tellende arter, mens Øystein Davidsen og junioren Leon Turøy begge er på 490-tallet – også disse med seks arter hver.


Nevnte Turøy har siden sist meldt inn en flott torsk på 85 centimeter, og i tillegg til å gjøre det bra i den åpne klassen, leder han også juniorklassen foran Martin Klavins og Håkon Sole Frantzen.


Blant fangstene som skiller seg litt ut den siste uken finner vi, i tillegg til den store knurren til Frode Berven, blant annet Øystein Davidsen sin sjøørret på 53 centimeter (ny leder), Kim Johan Vemmelvik sin flotte lyr på 78 centimeter (ny leder), Dag Tore Risdal og Martin Klavins sine langer på henholdsvis 118- og 123 centimeter, samt Markus Kråkmo og Endre Hopland sine torsker på henholdsvis 108- og 111 centimeter (ny leder).

Martin Klavins med lange på 118 centimeter.

Dag Tore Risdal med lange på 123 centimeter.

Endre Hopland med torsk på 111 centimeter.

Så langt i Havfisker´n 2022 har det blitt godkjent 261 fisker fordelt på hele 65 fiskere. Det er ekstremt bra med tanke på at vi bare har kommet en uke ut i februar, og at de aller fleste fremdeles er et godt stykke unna å begynne å tenke på fiskesesong. Vi har over 150 deltakere i konkurransen allerede, og regner med at antallet vil stige mye etter hvert som det blir varmere i været.


Det er ellers verdt å merke seg at vi har syv registrerte grand slams så langt, fordelt på tre forskjellige kategorier. Ellers er det registrert tellende fisk i hele 19 av de 24 artskategoriene det konkureres i. Spisskate, hvitskate, havabbor, piggvar og slettvar er de eneste kategoriene som fremdeles står tomme.


Fullstendige resultatlister finner dere som alltid på havfiskern.no/resultater.

288 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page