top of page

Mye storfisk, seks mann på tosifret og ny leder i juniorklassen

Det har vært en innholdsrik uke i Havfisker´n, med mange store fisker meldt inn og omrokkeringer på resultatlistene. Vi har også fått inn to fisker over 130 centimeter.

Steffen Berntsen leder fortsatt Havfisker´n soleklart. Her med flott brosme.

Mars måned har begynt på forrykende vis, og veldig mye bra fisk har blitt meldt inn til Havfisker´n den siste halvannen uken. Vi må nesten bare begynne et sted, og da begynner vi like godt på toppen. Øverst på resultatlisten troner fremdeles Steffen Berntsen, slik han har gjort det siden han gikk forbi Tim Andreas Davidsson i månedsskiftet januar/februar. Den siste uken har Berntsen meldt inn en lange på 114 centimeter (10. plass) og en brosme på 82 centimeter (8. plass). Totalt er rogalendingen nå oppe i hele 15 tellende arter og til sammen 1169,07 poeng. Det er meget sterkt etter bare gode to måneder av konkurransen.

Steffen Berntsen med lange på 114 centimeter.

Nevnte Davidsson er fremdeles på andreplass med 12 arter og 948,81 poeng, mens Endre Hopland har klatret opp på tredjeplass med 10 arter og til sammen 930,14 poeng. En brosme på 88 centimeter (4. plass) og en rimelig solid spisskate på 131 centimeter (1. plass) er innmeldingene siden forrige oppdatering.

Endre Hopland med spisskate på 131 centimeter.

Spisskaten er lengre enn det som før helgen var konkurransens lengste fisk (John Ivar Askevold sin lange på 127 centimeter). Det er også langen konkurransedebutant Roy Valter Vanvik meldte inn i helgen, som sin aller første fisk i Havfisker´n-sammenheng. Denne klokket inn til pene 135 centimeter. Vi gratulerer med flott fisk, og ønsker knivkongen fra Hommelvik velkommen i konkurransen.

Roy Valter Vanvik sin lange på 135 centimeter.

Utenom de tre overnevnte, har også Henrik Sten Gran (4. plass), Øystein Davidsen (5. plass) og junioren Leon Turøy (6. plass) alle bikket tosifret antall godkjente arter. Turøy har også overtatt ledelsen i juniorklassen foran Martin Klavins, etter blant annet å ha meldt inn en lange på 110 centimeter siden sist. Førstnevnte står med 730,21 poeng fordelt på 10 arter, mens sistnevnte har 713,75 fordelt på 8 arter (7. plass i åpen klasse og 2. plass i junior).

Leon Turøy med lange på 110 centimeter. Turøy leder nå juniorklassen.

Utenom det overnevnte fiskene, har det også blitt meldt inn noen skikkelige griser. Atle Høidalen går rett til topps i brosmeklassen med sin digre Skagerrak-fisk på 101 centimeter, mens teamkompis Dag Røberg inntar andreplassen i samme klasse med en fisk på 96 centimeter. Kristian Hausken melder ellers inn en brosme på 94 centimeter, og legger seg på en foreløpig tredjplass.


Atle Høidalen med brosme på 101 centimeter.

Dag Røberg med brosme på 96 centimeter.

Også blant de flate fiskene skjer det ting. Lukas Krohn-Dale har meldt inn en svær glassvar på 54 centimeter, en fisk som gir suveren ledelse i klassen. Samtidig har Tony Pettersen overtatt ledelsen i kveiteklassen med en nordnorsk bordplate på 122 centimeter.

Lukas Krohn-Dale sin glassvar på 54 centimeter.

Tony Pettersen sin kveite på 122 centimeter.

Det er også verdt å nevne at Daniel Stensrud meldte inn fine piggskater to dager på rad. Den første på 88 centimeter gikk igjennom, men den andre på hele 101 centimeter ble aldri registrert. Da feilen ble oppdaget var fisken allerede satt tilbake igjen. Vi applauderer fang og slipp på arter som tåler det, og selv om det denne gangen resulterte i tapte poeng, tok ikke fiskeren selv det tyngre enn at han skal ut å prøve seg etter en enda større ved en senere anledning.


Blant andre godfisker fra de siste dagene kommer vi ikke utenom Arek Wenta sitt kondisjonsmonster av en lyr, som også var meget pene 86 centimeter lang. Artur Klavins sin makrell på 47 centimeter lar seg også høre, samt Daniel Andersen, Kristian Hausken og Markus Bygnes Guttormsen sine sandflyndrer på henholdsvis 43-, 42- og 42 centimeter.


Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater juniorklassen (fullstendig):

Så langt i Havfisker´n er det godkjent til sammen 471 fisker, fordelt på hele 21 arter. Hele 27 deltakere har meldt inn fem eller flere arter, og 16 grand slams er registrert. Vi har også passert 170 deltakere, der 88 har godkjent fisk inne på resultatlistene.


Dette er veldig gode tall så tidlig på året, så strålende innsats, folkens! Vi gleder oss veldig til fortsettelsen...


185 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page