top of page

Nå skal det hele avgjøres


De ti første månedene av Havfisker´n 2022 er unnagjort, og med bare 30 fiskedager igjen til det hele er over, skjuler vi nå resultatlistene i Fish Donkey-appen.


Havfisker´n 2022 går altså mot slutten, og tradisjonen tro (når noe er gjort en gang tidligere er det som kjent tradisjon) er resultatlistene i Fish Donkey-appen skjult. Det vil si at ingen deltakere kan se listene i appen, og at nye innmeldinger ikke dukker opp i noen synlig, offentlig liste. Fangstene blir selvsagt registrert og tellende i sammndraget, men for å gjøre innspurten ekstra spennende er det altså bare arrangørene som har tilgang til november-innmeldingene. Og spennende, det blir det garantert.


I skrivende stund står hele 17 deltakere med full artspott, altså 18 tellende. I tillegg har 23 fiskere 1500 poeng eller mer, med 21 på 1600-tallet, 11 på 1700-tallet, 5 på 1800-tallet og Daniel Andersen alene på topp med 1900,13 poeng. Det er helt ville tall, hverken mer eller mindre. Det som gjør det hele ekstra spennende er at både Artur Klavins på andreplass og Frode Berven på tredje har heng på tabelltoppen, selv om det trengs noen skikkelige godfisker nå i innspurten for å tukte Andersen, som har fisket helt ekstremt bra i hele år.


I skrivende stund ser topp-15-listen, som altså gir premie, ut som følger:

1. Daniel Andersen

2. Artur Klavins

3. Frode Berven

4. Vidmantas Liutkus

5. Kristian Hausken

6. Lars Christian Holte

7. Sten-Inge Polland

8. Tommy Eriksen

9. Endre Hopland

10. Knut Erik Hansen

11. Magnar Ulvatn

12. Christer Andersen

13. Martin Klavins

14. Tim Andreas Davidsson

15. Donatas Eicas


Med unntak av Donatas Eicas på 15. plass, har samtlige på denne listen full artspott. En 100-poengsfisk fra Eicas sender han kjapt opp på 8. plass. Det er ellers verdt å merke seg at Martin Klavins er inne på topp 15-listen som eneste junior, foreløpig på en 13. plass. Dette er en svært imponerende prestasjon i et felt som har holdt ekstremt høyt nivå gjennom hele året. Klavins leder naturlig nok også juniorklassen, foran Leon Turøy og Håkon Sole Frantzen.


Det er fremdeles fullt mulig for alle som kjemper om premieplasser å få nye arter som gir mye poeng, men for de aller fleste handler det nå om å forbedre de artene en allerede har. Magnar Ulvatn er en av de som har gjort dette forbilledlig i høst. Fra en plassering utenfor topp-25 og et snitt et stykke nede på 80-tallet, har han krøpet oppover til en 11. plass og et snitt på 95,35, utelukkende med forbedringer av allerede registrerte arter.


Siden forrige oppdateringer for tre uker siden, har det blitt meldt inn ganske mye fisk. Mange av disse er også fangster utenom det vanlige. Sebastian Pedersen sin piggvar på 56 centimeter, Sten-Inge Polland sin blåstål på 35 centimeter, Lars Christian Holte sin blåkjeft på 44 centimeter, Kristian Hausken sin glassvar på 52 centimeter, Vidmantas Liutkus sin havabbor på 62 centimeter og Magnar Ulvatn sin lyr på 93 centimeter er alle skikkelige kremfisker. Det er likevel to flate kjemper som virkelig skiller seg ut i mengden.


Magnar Ulvatn med lyr på 93 centimeter.

Vidmantas Liutkus med havabbor på 62 centimeter.

Kristian Hausken sin glassvar på 52 centimeter.

Emil Ruud klarte nemlig kunststykket å få en piggvar på hele 69 centiemeter og 7,84 kilo under en vadetur i oktober. Slike fangster hører til de virkelige sjeldenhetene. Det gjør i aller høyeste grad også fangsten til Ole Rosvoldsve fra forrige uke. Rosvoldsve hadde allerede en enorm piggskate på 111 centimeter på toppen av piggskatelisten, men nå la han på ytterligere en centimeter til 112. Enda kulere var det at fisken faktisk bikket den nesten umulige tikilosgrensen med sine 10,18 kilo. Dette er høyst sannsynlig den nest største piggskaten som noen gang er tatt på stag i Norge, bare slått av Vilhelm Skilhagen sin offisielle norgesrekord på 10,75 kilo.

Emil Ruud med piggvar på 69 centimeter.

Ole Rosvoldsve sin piggskate på hele 112 centimeter.

Nå er det altså bare 30 fiskedager igjen av årets konkurranse, og ingenting er avgjort i hverken Åpen klasse, junior eller de åtte Grand slam-kategoriene. Alle lister er oppdatert 1. november, og disse blir liggende åpne på Havfisker´n sin nettside hele konkurransen til endes. Nye innmeldinger blir altså ikke registrert offentlige før vinnerne skal kåres, men se ikke bort fra at det kommer en teaser og to ramlende ut i våre sosiale mediekanaler underveis.


Lykke til med innspurten alle sammen!

374 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page