top of page

Ny mann på topp – tre fiskere med 19 arter


Tommy Eriksen med diger blåkjeft på hele 46 centimeter. Ny leder i blåkjeftklassen.

Etter flere måneder på toppen av resultatlisten, er nå Christer Andersen vippet ned fra tronen. Kristian Hausken, Tommy Eriksen og Daniel Andersen har alle gått forbi.


Som vanlig har det blitt fisket godt den siste uken, og skarpest av samtlige er det Kristian Hausken som har gjort det. Med en makrell på 45 centimeter og en lange på 160 centimeter, plukker han gode 200 poeng på direkten. Han er nå oppe i hele 1747,75 poeng fordelt på 18 tellende arter. Det gir et poengsnitt på meget solide 97,10.


Like bak følger Tommy Eriksen, som altså kom på tredjeplass under fjorårets konkurranse, som en av bare to deltakere med 18 arter. Så langt i år har han fått 19 av 24, der som kjent de 18 beste teller i sammendraget. En diger blåkjeft på hele 46 centimeter og over halvannen kilo, sender Eriksen opp i 1737,72 poeng. Dette gir et poengsnitt på 96,54.


Enda mer ellevilt er poengsnittet til Daniel Andersen på tredjeplass. Hans 17 arter er nemlig verdt 1695,61 poeng, noe som gir et snitt på hele 99,74. Andersen vil med andre ord høyst sannsynlig innta førsteplassen i konkurransen når han får art nummer 18, noe vi mistenker ikke er så altfor lenge til.


Fiskene Andersen har meldt inn siden sist er en fin sei på 93 centimeter og konkurransens største kveite – og fisk – på 169 centimeter. Denne var antagelig enda litt større, men å måle en slik fisk i en 19-foter er ikke enkelt, så dette måtte gjøre på oppsiden. Da blir det, som reglene tilsier, automatisk litt lengdetrekk.

Daniel Andersen med storkveite på 169 centimeter, konkurransens foreløpig største fisk.

Christer Andersen er nå altså nede på fjerdeplass, men sammen med Eriksen på andreplass og junior Leon Turøy på 10. plass, er han altså den eneste med 19 arter. Turøy fikk piggvar som nummer 19 og slettvar som nummer 20 i helgen. Dessverre var slettvaren under minstemålet på 30 centimeter.


Det er altså bare de 18 beste artene som teller hos hver deltaker, men se ikke bort fra at det kan dukke opp ekstrapremier dersom noen for eksempel skulle klare alle de 24 artene i konkurransen.


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Junior (fullstendig):

Som nevnt er det tatt mye fin fisk den siste uken, men det er nok Eriksen sin blåkjeft og Andersen sin kveite som skiller seg mest ut i mengden. Vi må likevel ta med en liten epistel om konkurransedebutanten og den rimelig ferske agnfiskeren, André Mykkeltvedt. I løpet av to dager fikk han nemlig en makrell på 47 centimeter, en lyr på 68 centimeter, en piggskate på 91 centimeter og en gråsteinbit på 85 centimeter, alt mer eller mindre på den samme plassen på Vestlandet. Slikt er veldig kult!


Nå er vi i gang med august, og mye av fisken i havet er i full gang med å spise seg feite, igjen. Så det er ingen grunn til å sitte hjemme, folkens!

348 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page