top of page

Over 1000 godkjente innmeldinger i løpet av de tre første månedene


Bjørn Erik Lauritzen med flott sjøørret på 60 centimeter.

Havfisker´n 2023 har snart tikket og gått i tre måneder, og når trege mars er i ferd med å bli april, noterer vi hele 1026 godkjente fisker i resultatlistene. Det er elleville tall.


Det er dessverre et par uker siden forrige oppdatering, og denne gangen er det på grunn av mye reisejobb innad i sekretariatet. Men i og med at reisingen skjedde i sportsfiskets tegn, satser vi på at det får passere. En konsekvens av utsatt oppdatering er likevel det faktum at vi har veldig mange innmeldinger å ta for oss, faktisk over 100 siden sist, til tross for at mars jevnt over er en treg måned i sjøen.


Men før vi kommer så langt skal vi skryte litt av dere deltakere. Vi i arrangørkomiteen er nemlig mektig imponert over alle de ivrige fiskerne der ute i vårt langstrakte land. Selv om vi altså bare skriver mars måned, har allerede utrolige 129 deltakere fått godkjent fisk inn på resultatlistene. Etter den vinteren vi har hatt i år er det intet mindre enn fantastisk. At tallet på godkjente innmeldinger har bikket firesifret er også helt enormt, og forteller oss at folk virkelig satser i konkurransen. Det synes vi er veldig stas.


Så til resultatlistene. Øverst i hovedklassen troner Artur Klavins med hele 17 arter, 1588,24 poeng og et snitt på 93,43. På andreplass finner vi Daniel Andersen med 16 arter, 1454,84 poeng og et snitt på 90,93. Tredjeplassen er det Frode Berven som innehar, med 16 arter, 1384,87 poeng og et snitt på 86,55. Den observante deltaker legger nok merke til at det var disse tre som fylte pallen da fjorårets konkurranse ble avsluttet også, så at disse plasseringene ikke var et blaff er det ingen tvil om.


Også i juniorklassen er det de tre samme som vant i fjor som innehar pallplasseringene i skrivende stund. Leon Turøy leder med 13 arter, 1137,47 poeng og et snitt på 87,50. Martin Klavins er på sin side på andreplass med 11 arter, 928,80 poeng og et snitt på 84,44 poeng, mens Håkon Sole Frantzen ligger på tredjeplass med 11 arter, 732,41 poeng og et snitt på 66,58.


I lagklassen er det Team Galskap West som leder an. Laget har, som de eneste, fylt opp kvoten med 15 arter. De står foreløpig bokført med 2801,35 poeng (30 fisker). På andreplass finner vi Team Seeberg med 14 arter og 2477,66 poeng (28 fisker). Tredjeplassen er det Team Luminous som har, med 12 arter og 2006,82 poeng (24 fisker).


Ved konkurransestart lanserte vi også en delkonkurranse, der alle som klarer 10 arter eller mer før 1. april er med i trekningen av flotte premier. Så langt har 24 fiskere klart denne bragden. Mange er nokså nære, og med beinhard fisking i dag kan de fremdeles klare det. Trekningen og vinnerne kommer vi tilbake til når vi har kommet oss inn i april.

Magnus Hugdahl med sandflyndre på hele 46 centimeter.

Så tilbake til de siste fangstene. Disse har det altså vært mange av, og flere deltakere har også fisket ekstremt bra i det siste. Blant disse stikker Anders Kristoffersen seg ut i mengden. I tillegg til en godkjent spisskate på 115 centimeter, har han nemlig vartet opp med piggskate på 103 centimeter, hyse på 70 centimeter og lange på 167 centimeter. Slikt lar seg høre.

Anders Kristoffersen og Preben Skaugen med hver sin skateart, tatt samtidig.

Øvrige godfangster som skiller seg ut er Ronny og Leon Turøy sine svarthåer på 48 og 49 centimeter, Preben Skaugen sin spisskate på 129 centimeter, André Mykkeltvedt sin spisskate på 132 centimeter, Daniel Andersen sin lange på 150 centimeter, Bjørn Erik Lauritzen sin sjøørret på 60 centimeter, Are Friestad sin brosme på 100 centimeter, Håvard Knutsen sin lyr på 90 centimeter og ikke minst Magnus Hugdahl sin sandflyndre på hele 46 centimeter. Meget solid fisket, folkens!


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Juniorklassen (fullstendig):

Resultater Lagklassen (fullstendig):

Alt av resultater, regler, rapporter og statistikker finner du som alltid på www.havfiskern.no. Nå er påsken straks over oss, og da begynner vanligvis fisket i sjøen å ta seg opp igjen. Vi ser frem til mange flotte innmeldinger i løpet av fridagene.


Kjør hardt, folkens!

118 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page