top of page

Over 200 innmeldinger første måned – Steffen Berntsen opp i ledelsen


Martin Klavins med piggskate.

Årets første fiskemåned er over, og i Havfisker´n 2022 har det virkelig gått unna. Når vi nå tar fatt på februar har vi også en ny mann i ledelsen.


Tim Andreas Davidsson har toppet resultatlistene i Havfisker´n 2022 det meste av januar, men etter helgen må han se seg forbigått av Steffen Berntsen, som nå er oppe i hele 12 arter og 865,57 poeng. Til tross for at hele Vestlandet holdt på å blåse vekk natt til lørdag, ble søndagen riktig så fint. Dette var det mange som utnyttet godt, inkludert Berntsen, som nå altså er deltaker nummer to i konkurransen med tosifret antall tellende arter.


Steffen Berntsen med torsk.

Steffen Berntsen med piggskate. Berntsen leder nå Havfisker´n 2022 med 12 arter og 865,57 poeng.

I løpet av helgen ble det meldt inn et fint knippe fisk, inkludert flere store knurr, et par piggskater og noen flotte torsker. Junioren Martin Klavins slo like godt til med både en fin piggskate og en knurr på hele 40 centimeter. Vi fikk også inn konkurransens foreløpig nest største torsk. Denne var 100 centimeter lang, og ble fisket av Stefan Martinsen. Dette er også hans første innmelding for året.

Martin Klavins med knurr på 40 centimeter.

Stefan Martinsen med torsk på 100 centimeter.

Januar måned har bydd på hele 219 godkjente innmeldinger, og altså flere fiskere med et tosifret antall arter allerede. Det synes vi er veldig imponerende. Så langt er det registrert seks grand slams i tre forskjellige kategorier, og flere av fiskene som nå topper sine respektive lister kan fort bli liggende på samme plass konkurransen igjennom. Fullstendige resultatlister finner du som alltid på havfiskern.no/resultater.


Den observante deltaker har sikkert fått med seg at vi også har underkjent Øystein Gjestemoen sin flotte kveite på 95 centimeter. Dette handler utelukkende om geografi. Gjestemoen fikk fisken som bifangst under langefiske utenfor Bergen, og her er kveitene som kjent fredet mellom 20. januar og 31. mars. Fiskeren visste heldigvis om reglene, og fisken ble satt fint tilbake igjen. Bra jobbet!


Vi går nå inn i en ny fiskeuke og måned, og tradisjonelt sett byr februar ofte på veldig bra fiske mange steder i landet. Kommende lørdag går også årets NM i sjøisfiske av stabelen, i år som i fjor over hele landet og med digital innveiing via artsfiske.com. Vi ønsker alle som deltar i mesterskapet masse lykke til, og minner om at eventuelle NM-fangster som også skal meldes inn i Havfisker´n 2022 som alltid må fotograferes og registreres i FishDonkey-appen.


Skitt fiske, folkens!


310 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page