top of page

Rekordmange innmeldinger – Klavins førstemann til 20 arter


En god uke ut i mai har hele 164 deltakere godkjent fisk inne på resultatlistene. Dette er mer enn i hele fjor med god margin. Fremst i feltet har Artur Klavins prikket inn full pott og 20 arter.


Havfisker´n dundrer videre med uforminsket styrke, og det fiskes fantastisk bra over store deler av landet. Hele 164 deltakere med godkjent fisk er altså inne på listene, noe som viser oss at konkurransen brer om seg. Vi i arrangørkomiteen synes dette er veldig hyggelig, og både returnerende og helt ferske fiskere er akkurat like velkomne.


Vi har nå passert 1600 innmeldinger, fordelt på 24 av de 25 tellende artene i konkurransen, og at sommeren nå er i anmarsj ser vi særlig på horngjel-listen. Denne teller nå 9 fisker, mot 0 for bare et par uker siden. Samtlige fisker er også over grunnlengden på 65 centimeter, altså voksne hunnfisker som gir 100 poeng eller mer. Det er solid.


Utenom horngjel-skredet har det blitt meldt inn et kobbel med stor lysing og grove langer den siste uken, i tillegg til torsk, kveite og sei på en meter eller mer. Felles for de fleste av disse er at de ble tatt i forbindelse med Fedje Invitational Havfiskeklubb sin tur utenfor den vestnorske kysten nå i helgen. Geir Tveit, Geir Johannesen og Espen Knarvik står bak de fleste av disse fangstene.


I havet har også flere andre vært i aksjon i det siste, blant disse Ronny Turøy som har meldt inn en flott lange på gode halvannen meter. Den samme Turøy ble for øvrig trukket ut som vinner av delkonkurransen der det var om å gjøre å oppnå 10 arter eller mer innen utgangen av mars. Premien er fiskestang, havfisketakler og pilk sponset av Seeberg AS.


Ellers har det altså blitt tatt veldig mye bra fisk i det siste, selv om snittpoengene ikke helt når opp til de eventyrlige ukene i forkant. Vi tar likevel med junioren Noah Gulestøl sin flotte hyse på 67 centimeter, en fisk som gir 100+ poeng. Mer enn 100 poeng er også tildelt et par voksne svarthåer fra Rogaland og Skagerrak, samt Endre Hopland sin lyr på 93 centimeter og sei på 111 centimeter. Sistnevnte er også ny lederfisk i sei-klassen.


Så til den foreløpig største prestasjonen av dem alle: Førstemann med full pott og 20 tellende arter. Det er ikke veldig overraskende at det var storfisker Artur Klavins som klarte denne bragden, men det er likevel imponerende. Enda mer imponerende er det at så å si all fisken hans er diger. 20 arter, 1972,16 poeng og et snitt på hele 98,61 er rimelig ellevilt etter fire måneder med fisking. Når vi nå også vet at han veldig snart skal en uke til Big Fish Adventure på Sørøya (fjorårets hovedpremie), er vi veldig spent på hvor dette skal ende. Sky is the limit, og vi tar av oss fiskecapsen for en helt fantastisk rekke gromfisker.


På andreplass i hovedkonkurransen finner vi Frode Berven, med meget imponerende 19 tellende arter. Snittet til Berven bærer litt preg av at han skulle ha inn 10 arter før utgangen av mars, men 1729,96 poeng og et snitt på 91,05 er rimelig drøy kost, det også.


På tredjeplass finner vi fjorårsvinner Daniel Andersen, som byttet premie med runner-up Klavins etter 2022-konkurransen. Andersen står i år bokført med 18 arter, 1685,34 poeng og et snitt på 93,63 poeng. Magnar Ulvatn på fjerdeplass har absolutt heng på topptrioen, men med sine 16 arter er det enda et stykke opp. 1512,53 poeng fordelt på disse 16 gir likevel et meget bra snitt på 94,53, så om de neste artene holder seg store er han med i kampen, han osgså.


De neste seks deltakerne på resultatlisten ligger alle på 1300-tallet poengmessig, med mellom 14 og 16 godkjente arter hver. Det er ellers hele 22 fiskere som allerede har passert 1000 konkurransepoeng, og ekstremt imponerende 42 stykk med 10 arter eller mer.


I juniorklassen har nå Martin Klavins, sønnen til lederen av hovedklassen, overtatt ledelsen. 15 arter og 1268,16 poeng er ledersummen. På andreplass finner vi nå Leon Turøy med 14 arter og 1252,49, mens Håkon Sole Frantzen ligger på tredjeplass med 12 arter og 861,45.


I lagkonkurransen leder fremdeles Team Galskap West, nå med 15 arter og 2957,13 poeng. Team Seeberg holder andreplassen med 15 arter og 2867,8 poeng, mens Heroes from Telemark innehar tredjeplassen med 14 arter og 2514,58 poeng.


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Juniorklassen (fullstendig):

Resultater Lagklassen (topp-20):

Full oversikt over resultater, siste innmeldinger, Grand Slams, statistikker, oppsummeringer, regler, arkiv og mye mer finner du som alltid på www.havfiskern.no.


Nå går vi inn i en periode med mange røde dager i kalenderen, så da regner vi med det blir mye fisking. Lykke til folkens, og husk å melde inn fangstene deres etter regelverket!

238 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page