top of page

Storkveite fra land og førstemann med 10 registrerte arter

Oppdatert: 24. jan. 2023


Tre uker inn i Havfisker´n 2023 har vi allerede 329 godkjente fisker inne på resultatlistene, inkludert en kveite på hele 143 centimeter tatt fra land (!).


Markus Kråkmo er mannen bak den oppsiktsvekkende kystmeitefangsten. En kveite på 143 centimeter er naturlig nok en stor fisk i seg selv, til tross for at arten selvsagt kan bli langt større enn dette. Å få en lik fisk fra land, og attpåtil få den opp, er likevel det som virkelig er imponerende i denne settingen.


– Ny pers på kystmeite for min del, en skikkelig rå opplevelse, melder Kråkmo, som fisket utenfor Bodø da den store flatfisken gikk på lørdag ettermiddag.


Kveitene er fredet sør for 61 grader i tidsrommet 20. desember til 31. mars. Fisk tatt sør for 62 grader nord (litt sør for Ålesund) i dette tidsrommet vil derfor bli underkjent. Kråkmo sin fisk er derimot tatt nord for 62 grader nord, og derfor fullt godkjent.

Markus Kråkmo med kveite på 143 centimeter, tatt fra land!

I Havfisker´n 2023 er grunnlengden på kveite satt til 150 centimeter, og Kråkmo blir dermed premiert med 95,33 poeng for fangsten sin. Akkurat i dette tilfellet vil vi vel likevel anta at selve opplevelsen teller langt mer enn poengene.


Siden forrige oppdatering er det mange som har fisket bra. Frode Berven ligger fremdeles på topp i sammendraget, og den samme Berven, som altså kan se tilbake på en 1. plass og en 3. plass fra de to foregående konkurranseårene, er også årets første fisker til å melde inn 10 tellende arter.


Berven leder konkurransen med 830,18 poeng, fordelt på 10 fisker. På 2. plass finner vi Endre Hopland med 768,46 poeng, fordelt på 9 fisker, mens Artur Klavins innehar 3. plassen med 688,19 poeng fordelt på 8 arter.


Leon Turøy topper fremdeles juniorklassen med 591,81 poeng fordelt på 8 arter. Dette gjør han foran Håkon Sole Frantzen (7 arter/482,20 poeng) og Martin Klavins (4 arter/339,37 poeng).


Bare tre uker inn i det nye året har hele 71 deltakere fått godkjent fisk i konkurransen, og meget imponerende 23 av disse har meldt inn 5 eller flere tellende arter. Hele 21 av de 25 artene som teller i konkurransen er allerede registrert, og nykommeren hyse er den mest populære arten av dem alle.


Utenom Markus Kråkmo sin kveite, er det Reinhard Fellner sin lysing på 113 centimeter som skiller seg mest ut blant de innmeldte fiskene. Vi merker oss også et par solide svarthåer på 100+ poeng, Geir Johannessen sin 100-poengsblåkjeft og Torstein Olsen sin sandflyndre på 43 centimeter.

Geir Johanessen medd blåkjeft på 40 centimeter og 100 poeng.

Daniel Andersen sin gråsteinbit på 53 centimeter må også nevnes. En liten tass til arten å være, men utvilsomt en kul vinterfangst i Møre og Romsdal.


Fullstendige resultatlister finnes som alltid på www.havfiskern.no/resultater. Ha en fortsatt god fiskeuke, folkens!

166 visninger

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page