top of page

Vårfisket er i gang – kjempepiggvar, svære skrubber og årets første horngjel


At våren er i anmarsj for alvor, ser vi tydelig igjen i innmeldingene i Havfisker´n. Mange er ute og vader på nattestid, og det tas noen fantastiske fisker.

 

Familien Sten Gran har hatt noen fantastiske netter på jakt etter flatfisk den siste uken. Tone har meldt inn en piggvar på hele 63 centimeter, Pål Espen en på 62 centimeter, mens Henrik har fått en på 61 centimeter. Det er helt spinnville fisker, alle tre. I tillegg til dette har et knippe fiskere fått mindre, men likevel store, piggvar på strendene i det siste.

 

De store skrubbene frekventerer også hyppig på resultatlistene om dagen. Et solid knippe 100-plussere er meldt inn denne uken. Alle som har prøvd nattlig vadefiske vet at dette ofte fører med seg mange historier. Av en eller annen grunn synes nemlig vanlige folk at det er merkelig at fiskere vasser rundt på badestrender med hodelykt midt på natten. Minnerike fiskehistorier kan det også bli av det hele, bare spør Frode Berven, Simen Vikdal og Martin Jacobsen.

 

De tre reiste fra Nordhordland søndag ettermiddag, og var fremme i Rogaland samme kveld. Her vadet de gjennom natten, uten å finne veldig mye fisk. Men en stor skrubbe på 46 centimeter fant de. Og i løpet av natten bet den faktisk på kroken til samtlige tre. Skrubben var også på en fjerde gang, men da kom den seg av kroken.

 

Etter siste release ble den ellers håndmatet med reker, og fortsatte å spise. Skrubber har matvett. Og de er ikke spesielt smarte. Det hører også med til historien at hjemreisen gikk samme natt, og at gjengen reiste rett på jobb mandag morgen. Dedikasjon? Galskap? Du avgjør selv.

 

Et annet sikkert vårtegn dukket også opp denne uken. Lars Christian Holte fikk nemlig årets første horngjel, godkjent til 71 centimeter. Vi regner med at det blir mange av disse i ukene og månedene fremover.

 

I toppen av resultatlistene er det få endringer, med unntak av at Henrik Sten Gran har overtatt 4. plassen fra Cato Tangen. Daniel Gulliksen leder fremdeles an med 2034,81 poeng, mens Jørgen Fulsås er på 2. plass med 1998,83 poeng. Simen Vikdal er på 3. plass med 1873,96 poeng, mens Henrik Sten Gran altså er oppe på 4. plass med 1866,32 poeng. Cato Tangen er nå på 5. plass med 1861,57, og Martin Jacobsen på 6. plass med 1753,61. Samtlige av disse har full pott og 20 arter.

 

20 arter har også Tim Andreas Davidsson på 8. plass. Han står i skrivende stund bokført med 1721,31 poeng. Artur Klavins er den eneste på topp-8 som ikke har full artspott, men hans 19 arter og 1750,89 poeng, plasserer han likevel på en 7. plass.

 

Så langt i Havfisker´n har hele 194 fiskere godkjent fisk inne på resultatlistene. Det er mer enn noen gang tidligere, uavhengig av år. Disse fiskerne har til sammen registrert fantastiske 2465 fisker, fordelt på 27 arter. Bare hvitskate, rødknurr og havabbor mangler på listene.

 

I lagkonkurransen er det derimot endringer. Team Bomtur er dyttet ned på 2. plass av Team Hentefisk, mens Team Seeberg er nede på 3. plass. I kvinneklassen er ting uendret i toppen, med Isabel Klausen på topp foran Allis Henriksen og Kjerst i Laerk. Det samme gjelder i juniorklassen, der Isak Ulvund fremdeles leder an, foran Håkon Sole Frantzen og Martin Klavins.

 

Fullstendige resultatlister finner du som alltid på Havfiskern.no. Skitt fiske i helgen og inn i mai den skjønne og milde!

166 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page