top of page

Berggylte-bonanza – Klavins og Klavins med hver sin norgesrekord


Det har vært en helg med mye vær over store deler av landet, og dermed også mye bryggefiske. Dette har resultert i mange digre berggylter.


Siden forrige oppdatering for et par dager siden, har det blitt meldt inn 16 fisker. Syv av disse er berggylter, med topper på 45, 47, 49 og hele 52 centimeter. Sistnevnte er ny lederfisk i klassen, og ble tatt av Artur Klavins. Fisken var både lang, kraftig og velfødd, men Klavins hadde ikke med seg vekt, og valgte derfor å sette dem tilbake uveid. Dermed ble norgesrekorden på 2376 gram og 50,5 centimeter fra 2011 stående en liten stund til.


Et par timer senere var vekten på plass, og det kom godt med. Da var det nemlig Klavins junior sin tur til å få storfisk, denne gangen en skikkelig julegris av en berggylte. Denne var voksne 49 centimeter lang, men også i brutalt hold. Vekten stoppet på 2,48 kilo, som altså er over gjeldende norgesrekord. Fisken Klavins senior fikk litt tidligere på dagen var dog både lengre og kraftigere enn denne, så det er ikke usannsynlig at 3-tallet var innen rekkevidde der. Det er diger gylte, det!


Utenom gyltene er det sandflyndrer, knurr og blåstål som har blitt meldt inn, flere også av fin størrelse. I toppen av resultatlisten er ting nokså uforandret, men både Daniel Andersen på 1. plass og Artur Klavins på 2. plass har fått gode poengfisker i helgen, og dermed rykker de to litt ifra Frode Berven på 3. plass og Vidmantas Liutkus på 4. plass. Alle de fire har over 1800 poeng, og Andersen har attpåtil sneket seg inn på 1900-tallet. Det er alvorlig imponerende, og gir et snitt på hele 105,56 fordelt på 18 arter!


Også i juniorklassen er det status quo. Martin Klavins leder, med Leon Turøy på 2. plass og Håkon Sole Frantzen på 3. plass. Turøy har levert berggylte på 47 centimeter siden sist, men Klavins har altså gylte på 49 i tillegg til blåstål på 31. Ca. syv uker igjen med fisking, folkens. Bruk de godt!


Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater junior (fullstendig):328 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page