top of page

Berntsen strammer skruen, og setter en piggvar-standard det lukter svidd av


Sebastian Rinaldo Pedersen og Steffen Berntsen med piggvarer på henholdsvis 53 og 62 centimeter.

En ny fiskeuke er over, og mange nye godfisker er meldt inn til Havfisker´n 2022. Drøyest av dem alle er piggvaren til konkurranseleder Steffen Berntsen.


Hele 62 centimeter lang var piggvaren Steffen Berntsen fikk under vadefiske i Rogaland natt til søndag. Med en vekt på meget respektable 5,7 kilo, var dette også ny personlig rekord for den ivrige fiskeren. Fiskekompis Sebastian Rinaldo Pedersen var et stykke bak denne gangen, men piggvar på 53 centimeter og 3,0 kilo er ikke akkurat hverdagskost, det heller. Som en ekstra bonus overtok Berntsen også ledelsen i skrubbe-kategorien samme kveld, med en nydelig fisk på hele 47 centimeter.

Steffen Berntsen med skrubbe på 47 centimeter.

Sebastian Rinaldo Pedersen med piggvar på 53 centimeter.

Steffen Berntsen med piggvar på 62 centimeter.

Berntsen har leder Havfisker´n lenge allerede, og med disse fangstene strammer han skruen ytterligere i toppen av resultatlisten. 1246,52 poeng fordelt på 15 arter er fasit så langt i konkurransen. På andreplass finner vi fremdeles Endre Hopland med 1023,16 poeng fordelt på 11 arter, mens Tim Andreas Davidsson innehar tredjeplassen med 948,81 poeng fordelt på 12 arter.


Utenom Berntsen sine flate kjemper er det egentlig fjerdeplassen som er mest interessant siden sist. Her har nemlig unge Martin Klavins sneket seg forbi Christer Andersen med bare noen få poeng. Begge de to fiskerne står bokført med 10 arter hver, og henholdsvis 895,37 og 892,10 poeng. Klavins, som altså er junior og leder denne klassen med ganske god margin, har siden sist meldt inn en stor flat en, han også. Nærmere bestemt en spisskate på 127 centimeter. Det er rimelig imponerende for en barneskoleelev.

Junioren Martin Klavins med spisskate på 127 centimeter.

En annen deltaker som har fisket spisskate er Kristian Hausken. Han klatrer opp til sjetteplass i sammendraget, med 860,91 poeng fordelt på 9 arter. Siden sist har han blant annet meldt inn en spisskate på 128 centimeter.


Den siste uken har ellers Kim Johan Vemmelvik meldt inn både blåkjeft og sjøørret av anseelig størrelse. Blåkjeften er målt til 44 centimeter, men halefinnen ligger ikke riktig, så korrekt lengde i denne konkurransen blir 43 centimeter. Lievel en fantastisk flott fisk, og den nest lengste innmeldingen i klassen så langt. Sjøørreten var på sin side meget pene 55 centimeter.


En annen fisker som har fått flott sjøørret den siste uken er junioren Magne Bue. Etter fem-seks undermålere på 20-30 centimeter, hugg det en virkelig flott fisk hos den unge fiskeren. Etter en frisk fight kunne den nye sjøørretpersen da også sikres. Målebåndet viste 51 centimeter, men fisken er målt på oversiden, og da trekkes det fra en centimeter i fiskeprofil. En halv meter med sølvtøy lar seg likevel høre fra en barneskoleelev!

Junioren Magne Bue med sjøørret på 50 centimeter.

Når vi nå nærmer oss slutten av mars har vi hele 614 godkjente fisker på resultatlistene, og imponerende 104 fiskere har meldt inn fisk. Vi er spesielt imponert over de yngste i rekkene, som til tross for vinter, kuld og uvær har stått på og levert ekstremt imponerende. Vi minner samtidig om at vi må få et hint om alle nye juniorer som registreres. Juniordeltakelsen må nemlig legges inn manuelt.


Avslutningsvis tar vi med gråsteinbiten til Sigurd Davidsen på 74 centmeter, som er ny leder i klassen.

Sigurd Davidsen med gråsteinbit på 74 centimeter.

Og apropos Davidsen: Han har tatt på seg ansvaret for å gjøre Havfisker´n synlig også på Instagram, så har du en profil her må du passe på å følge oss. I tillegg til fangstbilder dukker det nemlig opp både konkurranser og annen moro i denne kanalen.


Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater junior (fullstendig):

Nå banker snart april på døren, og da blir tradisjonelt sett fisket en hel del hakk bedre enn den vanligvis ganske så trege mars måned. Vi gleder oss til fortsettelsen!

380 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page