top of page

De nordnorske kjempefiskene inntar resultatlistene i Havfisker´n

Vi skriver mars måned, og det betyr sesongstart for fiskecampene i Nord-Norge. Dette merkes godt på resultatlistene i Havfisker´n.


Daniel Andersen med grom torsk på 139 centimeter, den nest største som er meldt inn i Havfisker´n. (Foto: Jørgen Zwilgmeyer)

Siden forrige oppdatering har det skjedd ting både her og der på resultatlistene. Helt øverst finner vi fremdeles suverene Steffen Berntsen, med sine 1172,19 poeng fordelt på 15 arter. Tim Andreas Davidsson og Endre Hopland, som lå på henholdsvis 2. plass og 3. plass ved forrige oppsummering, har nå byttet plass. Davidsson står fortsatt med 948,81 poeng fordelt på 12 arter, mens Hopland blir andremann i konkurransen med firesifret poengsum, nærmere bestemt 1023,16 poeng fordelt på 11 arter.


Ellers har Christer Andersen klatret opp på 4. plass, med til sammen 831,71 poeng fordelt på ni arter, mens junioren Martin Klavins har inntatt 5. plass i sammendraget med 789,54 poeng og ni arter. Den unge storfiskeren leder naturlig nok også juniorklassen med en slik poengsum.


Siden sist har det ellers blitt tatt en lang rekke fantastiske fisker, og det er firkløveret Daniel Andersen, Knut Erik Hansen, Lars Christian Holte og Andreas Næristorp som står bak de fleste av disse. Samtlige har notert seg for kjempetorsker, digre sandflyndrer og flotte rødspetter. Holte står med størst sandflyndre (46 centimeter), Næristorp med størst torsk (147 centimeter) og Hansen med størst rødspette (61 centimeter). Holte har også meldt inn en gråsteinbit på 61 centimeter (ny lederfisk) og en kveite på 122 centimeter (tangering av lederfisken). Han topper dermed tre artskategorier.

Knut Erik Hansen med rødspette på 61 centimeter.

Lars Christian Holte sin sandflyndre på 46 centimeter.

Andreas Næristorp sin torsk på hele 147 centimeter.

Fiskene på fantastiske Sørøya er noe for seg selv, men også litt lenger sør gjøres det fangster av grove skapninger. Roar Halvorsen har meldt inn en lange på 155 centimeter fra Trondheimsfjorden, mens Tommy Eriksen har notert seg for piggskate på 90 centimeter og spisskate på 133 centimeter fra Langfjorden utenfor Molde. På Vestlandet har Christer Andersen fått en lange på 145 centimeter, mens Reinhardt Fellner har meldt inn en sjøørret på pene 54 centimeter. Vi tar også med Stefan A. Pettersen sin kveite på 103 centiemeter, hans første over meteren.

Roar Halvorsen med lange på 155 centimeter.

Tommy Eriksen med piggskate på 90 centimeter.

Tommy Eriksen med spisskate på 133 centimeter.

Christer Andersen med lange på 145 centimeter.

Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater junior (fulltallig):


Vi kunne nevnt mange flere fangster, men runder av her. Det er likevel en klar anbefaling å ta en kikk på innmeldingslistene i FishDonkey-appen og resultatlistene på havfiskern.no. Her er det alvorlig mange fine fangster, til tross for at vi bare skriver mars måned. Til sammen er 549 fisker til nå godkjent i Havfisker´n, og hele 96 fiskere har registrert fangster. Vi nærmer oss også 200 påmeldinger, noe vi synes er veldig bra.


Nå er en ny helg i gang, og forhåpentligvis blir det en god fiskehelg for mange. Kjør hardt!117 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page