top of page

Flere knallfisker allerede på årets første dag

Havfisker´n 2022 er i gang, og det er tydelig at det er mange som har brukt 1. januar på fornuftig vis – med fiskestang i hendene.


På årets aller første dag er det meldt inn til sammen 15 fisker, fordelt på hele ti arter og ni forskjellige fiskere. Av disse 15 fiskene er 13 godkjente, mens to sjøørret under minstemål er underkjent.


Sjøørreten har som kjent et minstemål på 35 centimeter i Sør-Norge og 30 centimeter i Nord-Norge, men som dere alle har lest i reglene har vi i Havfisker´n 2022 satt minstemålet på arten til 40 centimeter. Dette handler utelukkende om at vi ønsker at mindre fisker skal settes tilbake så kjapt som mulig, uten å måtte vurderes målt oppe på tørt land.


På denne første nyttårsdag 2022 har både Håvard Fredly og fjorårsvinner Frode Berven landet tre tellende arter hver. Fredly har meldt inn en makrell, en knurr og en sandflyndre, mens Berven har vært på dypet og sikret seg både lysing, sei og en skikkelig flott blåkjeft på hele 44 centimeter. Denne kan fort være en del av blåkjeft-topplisten også ved årets slutt.En nykommer i konkurransen, men slett ikke innen fisking, er junioren Martin Klavins. Tiåingen er sønn av Artur Klavins som kom på andreplass i Havfisker´n 2021, og den unge fiskeren har langt over 100 arter (!) på stang i Norge. Debutfisken i Havfisker´n lukter det også greit svidd av, eller hva sier du til en glassvar på meget pene 47 centimeter?


Glassvaren er, i likhet med den overnevnte sjøørreten, en av de seks nye artene i Havfisker´n. Standarden junioren fra Askøy nå har satt rett ut fra startblokkene viser tydelig at her menes det alvor. Vi gleder oss til fortsettelsen!


Resultatlistene finner du her, og disse oppdateres nokså jevnlig, etter hvert som det kommer inn nye innmeldinger. Så da vet dere hva dere har å gjøre, folkens!


413 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page