top of page

Kjempesei, digre piggskater og 40 (!) deltakere med tosifret antall arter


Nivået i Havfisker´n 2022 begynner å bli latterlig høyt, og fiskene som meldes inn uke etter uke er reine drømmefangster for de aller fleste. Her er godbitene fra den siste uken.


Vi nærmer oss fellesferien, tiden da nordmenn flest fisker mest, men at det er mange som fisker mye og bra resten av året også, er Havfisker´n et tydelig vitnesbyrd på. Halvveis i konkurransen har nemlig hele 132 deltakere godkjent fisk på listene, til sammen 1363 eksemplarer fordelt på 22 forskjellige arter. Fantastiske 40 deltakere har ti arter eller mer, og av disse har 24 stykk over 1000 poeng.


Siden forrige oppdatering for en ukes tid siden har det blitt meldt inn enda mer storfisk, inkludert noen virkelige kjemper. Kristian Hausken sin enorme sei på nesten 18 kilo og 121 centimeter skiller seg ut i mengden, men også Artur Klavins sin piggskate på nesten 8 kilo og hele 105 centimeter er en fisk det ikke akkurat går tretten av på dusinet.

Kristian Hausken med kjempesei på 121 centimeter.

Artur Klavins med piggskate på 105 centimeter.

Solide piggskater har det for øvrig dukket opp en del av den siste uken. Henning Rød sitt eksemplar på 100 centimeter en nest størst, mens Magnar Ulvatn og Endre Hopland begge kniper 100 poeng med fisker på 95 centimeter. Daniel Andersen følger like bak med sine 94, og Torstein Olsen etter det med 93 centimeter.

Henning Rød med piggskate på 100 centimeter.

En annen gromfisk det er verdt å merke seg er sjøørreten til Andreas Dypfest. 65 centimeter på sokkelesten lar seg absolutt høre. Både gode poeng og en flott fisk. Også Artur Klavins har meldt inn en fin sjøørret, denne på 56 centimeter, samt en flott sandflyndre på 42 centimeter. Dette er en solid vestlandsfisk.

Andreas Dypfest sin sjøørret på 65 centimeter.

Runner up-en i 2021 klatrer med disse innmeldingene til 11. plass i sammendraget, med 1274,23 poeng fordelt på 13 arter. Det er likevel poengsnittet hans som er mest fryktinngytende. Hele 98,02 poeng i snitt er rimelig vilt med 13 godkjente fisker i systemet. Et fantastisk snitt har også Kristian Hausken på 4. plass. Med 1456,17 poeng fordelt på hele 15 arter, kan han vise til enorme 97,08 poeng i snitt. Dette er karer som mener alvor!


Helt på toppen av resultatlistene ligger fremdeles Christer Andersen. Han har hele 19 arter meldt inn i konkurransen, men som kjent er bare de 18 beste fiskene er tellende i sammendraget. Siden sist har han gjort en liten forbedring på en art, og er nå oppe i 1664,42 poeng. Snittet ligger på 92,47. Ellers har fjorårets 3. plass, Tommy Eriksen, klatret opp på 2. plass. Telemarkingen, som i fjor var bare en av to deltakere som klarte alle de 18 artene, står nå bokført med 16 tellende arter, 1505,99 poeng og et snitt på 94,12 poeng.


Det har som nevnt blitt meldt inn mye bra fisk i det siste. Vi kan ikke gå i detalj på alle fangster, men tar med en gratulasjon til Bjarte Wallevik som har vært nordover på fisketur. På Sørøya har det blitt både rødspette, sandflyndre, gråsteinbit og ikke minst ny pers på kveite. Fisken var pene 28 kilo og 129 centimeter.

Bjarte Wallevik med kveite på 129 centimeter.

I juniorklassen har det også skjedd saker og ting. Leon Turøy har forbedret sin lysing, og leder nå klassen med meget imponerende 17 arter og 1348,43 poeng. Martin Klavins har på sin side meldt inn en svær makrell på 47 centimeter, og er nå oppe i 1090,30 poeng fordelt på 12 arter. Håkon Sole Frantzen innehar fremdeles 3. plassen med 12 arter og 875,12 poeng, men like bak følger Magne Bue med 12 arter og 872,68 poeng.

Martin Klavins med makrell på 47 centimeter.

Vi er veldig imponert over det disse unge fiskerne får til, og mange av fiskene de har dradd opp så langt i årets konkurranse slår enkelt knockout på persene til de fleste voksne fiskere. En ekstra tip of the fiskehatt går denne gangen til Magne Bue, som under en økt etter steinbit på en flytebrygge tidligere i uken kroket en skikkelig tung fisk. Dette viste seg å være en solid havål. Denne arten er som kjent ikke med i konkurransen, men likevel: For en fangst av en ung fisker!

Magne Bue med havål - like lang som fiskeren selv.

Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Juniorklassen (fullstendig):

At oppsummeringspostene handler om stor fisk og toppen av resultatlistene følger naturlig med en konkurranse som dette, men vi minner om at det er fine premier å vinne også bare ved å delta. Blant annet er alle deltakere som har godkjent fisk inne på listene ved konkurranseslutt med i trekningen av en oppblåsbar flytevest fra Ursuit til en verdi av 2500 kroner og ikke minst en Ursuit Gemino-tørrdrakt til en verdi av nesten 19 000 (!) kroner!


Husk også at flyt er en vesentlig faktor innen fisking, så selv om det går trått en periode, snur ting på en femøring, og plutselig biter den ene godfisken etter den andre. Det at en i Havfisker´n har hele 24 arter, 24 toppfisker og åtte Grand Slams å jakte på, gjør også at alle deltakere kan finne sine egne målsetninger uavhengig av sammendraget. Som en ekstra bonus er det fine premier i alle klasser og kategorier. Gi derfor jernet videre, og kos dere masse med fiskingen!

246 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page