top of page

Konkurransens lengste fisk meldt inn – dette lukter det Langesundfestival av


For en liten uke siden presenterte vi premien sponset av Trutta Sportsfiskeforening, nemlig tre festivalpass til Langesundfestivalen til den som har den lengste langen inne på resultatlisten når vi skriver 1. august. Magnus Hugdahl gir svar på tiltale.


Hele 180 centimeter målte nemlig den enorme langen Hugdahl pumpet opp fra Trondheimsfjordens dyp for noen dager siden. Fisken var utgytt og "beskjedne" 26 kilo tung, men med en slik lengde kan den fort ha vært borti 40-tallet før gyting. I Havfisker´n spiller akkurat dette liten rolle, da det her er antall centimeter som teller. Og med hele 180 av disse på plass, innkasserer fisker Hugdahl både 120 poeng og en veldig god aksje i premien fra Trutta Sportsfiskeforening.

Magnus Haugdahl med kjempelange på 180 centimeter, her flankert av mefisker Nikolaj Kahn.

Siden forrige oppdatering har det ellers kommet inne en god del innmeldinger av forskjellig størrelse. Utenom langen på 180 centimeter, er Tommy Eriksen sin brosme på hele 106 centimeter den mest oppsiktsvekkende. Fisken gir godt over 100 poeng, og sender fjorårets tredjeplass opp på en foreløpig 4. plass, med 1408,24 poeng fordelt på 15 arter.

Tommy Eriksen med brosme på hele 106 centimeter.

En annen fisker som gjør det skarpt om dagen er Vidmantas Liutkus. Siden sist har han meldt inn en nydelig sjøørret på hele 65 centimeter, og dermed er han oppe på 5. plass, med 1381,80 poeng fordelt på 15 arter.

Vidmantas Liutkus med nydelig sjøørret på 65 centimeter.

Den øvrige toppen av resultatlisten er relativt uforandret, med Christer Andersen og hans 18 arter i ledelsen, Kristian Hausken og hans 15 arter på andreplass, Henning Rød og hans 17 arter på tredjeplass og Endre Hopland og hans 14 arter nå nede på en sjetteplass, bak nevnte Eriksen og Liutkus.


Mannen, eller rettere sagt gutten, på syvendeplass er det ellers verdt å bite seg merke i. Junior Leon Turøy er nå nemlig oppe i hele 17 arter, og til sammen 1317,95 poeng. Han er en av bare tre deltakere som har fått 17 godkjente arter eller mer, og han leder naturlig nok juniorklassen klart foran Martin Klavins og Håkon Sole Frantzen. PÅ fjerdeplass finner vi Magne Bue, som også har meldt inn fisk siden sist, og nå er oppe i pene 9 arter.


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Juniorklassen (fullstendig):


Så langt i konkurransen har 131 deltakere tellende fisk på resultatlisten, og til sammen er 1272 fisker godkjent. Dette tallet kunne vært litt høyere, men fremdeles er det noen som ikke klarer å ta bilde/film av hele fangsten sin. Disse fiskene kan vi som kjent ikke godkjenne, og det er synd. Vi har nemlig måtte underkjenne flere veldig fine eksemplarer på grunn av hastverk under innmelding.


Husk på at dersom bildet/bilder av fisken din ikke er synlig i innmeldingen, så kan de fremdeles ligge i Digital Live Well i FishDonkey-appen. Går du inn der en tur, og så ut igjen, vil bildene vanligvis bli synlige. Dette er med andre ord lurt å prøve. Lykke til med videre fisking. Og husk at det fremldeles er et halvt år igjen av konkurransen, så ingenting er avgjort!


271 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page