top of page

Listetopper for Daniel Andersen og Martin Klavins


Ferien er over for de fleste, og det er dags for en oppsummering av det som ikke kan kalles noe annet enn en veldig imponerende fiskesommer.


Det renner inn med registreringer til Havfisker´n, og så langt har vi godkjent hele 1838 unike fangster. Disse er fordelt på 144 fiskere, i underkant av 75 prosent av de påmeldte deltakerne. Dette synes vi er veldig fine tall, men ekstra imponert er vi over at hele 50 fiskere har meldt inn og fått godkjent ti arter eller mer når nå sommeren går mot høst.


Av disse 50 har fantastiske 41 fiskere notert seg for 1000 poeng eller mer. 13 av disse har også 1500 poeng eller mer. Det er intet mindre enn voldsomme tall!


Som skrevet i forrige innlegg er det også en liten gjeng som har stukket litt fra helt øverst på resultatlisten. Daniel Andersen har nå overtatt førsteplassen med hele 1780,32 poeng fordelt på 18 tellende arter. Dette gir et snitt på svimlende 98,91.


På andreplass finner vi nå Kristian Hausken med 1752,48 poeng fordelt på 18 arter. Også han har et enormt snitt på 97,36. Like bak har Tommy Eriksen plassert seg, med sine 1751,68 poeng og et snitt på 97,32. Eriksen er den eneste av de tre med 19 arter, men som kjent er det bare de 18 beste som teller.


Christer Andersen, som ledet konkurransen i flere måneder i våres, står litt på stedet hvil. Hans 1686,85 poeng fordelt på 19 arter (18 tellende) holder til en foreløpig fjerdeplass, men like bak jakter Artur Klavins, og han er ingen enkel fyr å bryne seg på.


Med et snitt på hele 99,10, er han oppe i hele 1684,67 poeng fordelt på 17 arter. Han er altså en art unna å fylle potten, og dersom denne blir en 100-poenger bærer det rett forbi resten av den overnevnte gjengen.


Også Klavins junior, Martin, har gjort sine saker veldig bra i sommer. Han har registrert flott fisk jevnt og trutt, og er nå andre junior oppe i full pott og 18 arter. Fiskene hans er også store, så totalen så langt er meget imponerende 1608,34 poeng, med et snitt på 89,35. Dette holder til en foreløpig syvendeplass i hovedkonkurransen, i tillegg til ny ledelse i juniorklassen, der han nå har passert Leon Turøy som har ledet i flere måneder. Utrolig bra satset og fisket!


Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater junior (fullstendig):

Nivået i Havfisker´n 2022 er nå så høyt at vi nesten kan skrive bok om alle storfangstene, men det har vi ikke tid til. I denne posten gjør vi det derfor ganske enkelt hva fangstene angår: Ingen nevnt, ingen glemt. Ta i stedet en kikk på vår liste over de siste 100 innmeldingene. På grunn av mange innmeldinger går denne bare tilbake til 5. august, men en får nå likevel et godt inntrykk.


En fisk skal vi likevel gjøre et unntak for. Det er nemlig ny lederfisk i skrubbe-klassen, og den er enorm. Under Langesundfestivalen i helgen fikk nemlig Sten-Inge Polland, som for øvrig ligger på sjetteplass i sammendraget med 1679,81 poeng fordelt på 17 arter, en skrubbe på hele 49 centimeter. Denne nærmer seg halvannen kilo på en god dag, og er et massivt eksemplar av arten. Slike fisker er det bare å ta av seg fiskehatten for!

Sten-Inge Polland med enorm skrubbe på 49 centimeter.

Nå er høsten straks over oss, og tradisjonelt sett er dette tiden da mange av artene i sjøen spiser mest. Dette bør love godt for alle deltakere i de siste tre og en halv månedene av Havfisker´n 2022!296 visninger

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page