top of page

Storfiskene renner inn til Havfisker´n 2023


Det har blitt fisket fantastisk bra de siste dagene, og til tross for at vi bare har gjort unna den første uken av februar, runder vi straks 500 godkjente innmeldinger. Det er enorme tall.


Lørdag gikk NM i sjøisfiske av stabelen rundt om i det ganske land, og her var det også mange Havfisker´n-deltakere som var med. Innmeldingene kom på løpende bånd, med noen skikkelige godfisker inne i miksen. Blant annet slo Dag Tore Risdal til med en knurr på hele 42 centimeter, mens Espen Knarvik nappet opp en blåstål på meget pene 35 centimeter.


Steffen Berntsen perset på piggskate med en fin fisk på 94 centimeter, mens Henning Rød gikk seg i en meget solid lyr på 88 centimeter. Denne samme lørdagen var Nicolaj Kahn ute og luftet sjøørretutstyret, noe han neppe angrer på. Fasit ble nemlig en nydelig sølvbarre på 60 centimeter.

Nikolaj Kahn med sjøørret på 60 centimeter.

Også i dagene inn mot helgen dukket det opp mye godfisk. Torstein Olsen sin sandflyndre på 44 centimeter skiller seg særlig ut, sammen Markus Kråkmo sin sei på 100 centimeter og torsk på 121. Et knippe solide langer har også blitt meldt inn. Junior Leon Turøy sin 122-centimetersfisk, Øystein Gjestemoen sin 130-centimeters og Ronny Turøy sin 136-centimeters er toppfiskene.


Ellers har både Frode Berven og Daniel Andersen meldt inn meget flotte hyser på 71 centimeter og 4+ kilo. Hysepers på begge de to storfiskerne med bare en dags mellomrom. Den samme Andersen slår også til med konkurransens andre gråsteinbit, en flott vinterfisk på 85 centimeter.

Frode Berven med hyse på 71 centimeter.

Daniel Andersen med hyse på 71 centimeter.

Daniel Andersen med gråsteinbit på 85 centimeter.

Øvrige stofisker den siste uken er Magnus Sveen sin brosme på 94 centimeter, Arek Wenta lysing på 107 centimeter og tre blad blåkjeft, signert Kim Johan Vemmelvik (43 centimeter), Magnar Ulvatn (42 centimeter) og Endre Hopland (44 centimeter).

Magnar Ulvatn med blåkjeft på 42 centimeter.

Endre Hopland med blåkjeft på 44 centimeter.

Utover dette er det veldig mye bra fisk som gir gode poeng som meldes inn. Fiskene som nevnes over er de spesielt store eller sjeldne. Full oversikt over de 100 siste fangstene i konkurransen finner du som alltid her.


sammenlagtlisten skjer det også saker og ting. Det er nå fire deltakere som har fått 10 tellende arter eller flere, og som dermed er med i trekningen av fine premier. Alle som klarer 10 tellende arter før 1. april, uavhengig av størrelse (over minstemål), er med i denne trekningen, så det er all mulig grunn til å komme i gang med fisket.


På toppen av resultatlisten finner vi fremdeles Endre Hopland, nå med 11 arter, 973,69 poeng og et snitt på 88,52. Andreplassen er overtatt av lagkamerat Magnar Ulvatn i Team Seeberg, som nå er oppe i 10 arter, 882,62 poeng og et snitt på 88,26. Det betyr at Frode Berven er nede på tredjeplass, der han også endte etter fjorårets konkurranse. Berven står med 10 arter, 853,06 poeng og et snitt på 85,31.


Juniorklassen ledes klart av Leon Turøy, som også innehar fjerdeplassen i åpen klasse. Han er fjerdemann med 10 arter, og står loggført med 767,14 poeng og et snitt på 76,71. Meget imponerende av den ivrige ungdommen.


Den observante leser ser nok at toppen av resultatlistene foreløpig domineres av vestlandsfiskere. En artig liten detalj er også at samtlige på topp-5 er medlemmer av Alver Havfiskeklubb, som ble startet i fjor.


I lagkonkurransen har vi naturlig nok en ny leder, da første- og andreplassen i åpen klasse er på lag. Her er det altså to fisker av samme art, tatt av to forskjellige fiskere innad i laget, som må til for at en fangst skal telle. Team Seeberg står med 9 tellende arter, 1496,4 poeng og et snitt på 166,27. Like bak finner vi Team Galskap West med 8 arter, 1450,6 poeng og et snitt på 181,33. Tredjeplassen er det Team Luminous som innehar, med 8 arter, 1338,93 poeng og et snitt på 167,37.


Resultat åpen klasse (topp-25):

Resultat junior (fullstendig):

Resultat lag:

I løpet av årets første fem uker har hele 478 fisker blitt godkjent i konkurransen. Disse er fisket av til sammen 90 fiskere, der hele 29 har fem arter eller flere inne på listen. Dette er tall vi i arrangørkomiteen er veldig imponert over.


Fortsett med det gode fisket, folkens!

231 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page