top of page

Tim strammer grepet om ledelsen, men ungdommene har tatt opp jakten

Tre uker inn i Havfisker´n 2022 begynner klinten å skilles fra hveten. Den siste uken har det også blitt meldt inn et solid knippe veldig pene fisker.

Håkon Sole Frantzen med flott berggylte på 44 centimeter.

Årets tredje uke har bydd på ekstremværet Gyda, noe som har påvirket fisket i det ganske land nokså mye. Folk er for all del flinke å komme seg ut med stengene, men det har vært få innmeldinger fra båt siden forrige oppdatering. Derimot går det unna på brygge- og svabergfisket, der leppefiskene og sandflyndrene dominerer.


Til tross for at berggyltene og blåstålene egentlig burde vært på dypt vann og tatt livet med knusende ro på denne tiden av året, er de tilsynelatende fremdeles veldig aktive mange steder. Dette har resultert i en liten røys av innmeldinger den siste uken, inkludert noen virkelig flotte eksemplarer.


Både Vidmantas Liutkus, Steffen Berntsen og Christer Andersen har fått blåstål på 34 centimeter, mens junioren Leon Turøy topper det hele med en nydelig fisk på 35 centimeter. På berggyltefronten har den samme Turøy meldt inn en fisk på 39 centimeter, den samme Liutkus en på 42 centimeter, mens Håkon Sole Frantzen – også han junior – smeller til med et skikkelig fint eksemplar på 44 centimeter.

Leon Turøy sin nydelige blåstål på hele 35 centimeter.

Som nevnt er det også mange sandflyndrer som finner veien til deltakernes kroker. Sandflyndrene er kjent for å være bitevillige også tidlig på året, noe statistikken vår bekrefter. Med 20 innmeldte eksemplarer er dette den foreløpig mest populære fisken i konkurransen.


Havfisker´n 2022 har passert 150 innmeldinger med god margin, noe vi synes er veldig bra på et så tidlig tidspunkt. Imponerende fiskeing, folkens! Den siste uken har vi også fått våre første skateinnmeldinger. Tre fiskere har meldt inn piggskate, alle mellom 84 og 94 centimeter. Legg også merke til Øystein Davidsen sin meget pene skrubbe på 46 centimeter.

Øystein Davidsen sin skrubbe på 46 centimeter.

De første piggskatene er også meldt inn i Havfisker´n 2022.

Siden forrige oppdatering har for øvrig ytterligere to fiskere klart sin første grand slam, også disse i berggylte/knurr/blåstål-kategorien. De to er overnevnte junior Leon Turøy og Henrik Sten Gran – også han en ung fisker, men litt for gammel for juniorklassen.


Tim Andreas Davidsson leder altså fremdeles Havfisker´n 2022 suverent, med imponerende ti tellende arter i løpet av bare tre uker med fisking. Poengfangsten på 764,02 vitner også om veldig fin snittstørrelse på fisken. På andreplass finner vi Leon Turøy med seks godkjente arter og til sammen 479,43 poeng. Han leder naturlig nok juniorklassen suverent. Vi synes ellers det er veldig kjekt å se at to av tre foreløpige pallplasser innehas av fiskere som enda ikke er myndig.


Fullstendige resultatlister finner dere som alltid på havfiskern.no/resultater. Gjør deg gjerne kjent på siden havfiskern.no, der alt av resultater, statistikker, sponsorer, nyheter og mye annet snacks er samlet. Vi satser på en helg med massevis av stangbøy rundt om i det ganske land, og selvsagt tilhørende innmeldinger. Skitt fiske alle sammen!


PS: Premiebordet til Havfisker´n 2022 begynner nå å bli alvorlig kostbart. Vi skal ikke gå i detalj enda, men vi kan med sikkerhet si at vi slår fullstendig knockout på de aller fleste andre konkurranser her til lands. Bare sånn hvis ikke gode fiskeopplevelser i frisk luft er motivasjon nok for deg... God helg!


156 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page