top of page

Årets første fiskedøgn: 66 godkjente fisker fordelt på 17 arter


Hele 22 deltakere meldte inn tellende fisk i løpet av 2024s aller første døgn. Fjorårsvinner Daniel Andersen forsetter der han slapp, og endte 1. januar på 8 arter og nesten 650 poeng.

 

At mange har gledet seg til et nytt år med Havfisker´n hersker det ingen tvil om. I skrivende stund, på årets andre dag, har hele 166 deltakere meldt seg på konkurransen. Hvor mange av disse som allerede har vært ute og fisket i år har vi ikke kontroll på, men 22 deltakere meldte i alle fall inn godkjent fisk i løpet av årets første døgn.

 

Mye av dette handlet naturlig nok om Bomtur Challenge, Team Bomtur sin konkurranse i konkurransen, der det var om å gjøre å få så mange poeng som mulig i løpet av 1. januar. Daniel Andersen og Jørgen Fulsås var to av flere som satt klare med stengene da fyrverkeriet gikk til værs, og året var bare 20 minutter gammelt før Andersen registrerte årets første fisk. Dette var en piggskate, tatt på kystmeite. I løpet av natten fikk også Fulsås et eksemplar av samme art.

 

Da det grydde av dag kastet flere fiskere seg på rundt om i det ganske land, og til tross for et voldsomt nyttårsvær mange steder, ble det landet et imponerende antall fisk. 66 tellende for å være nøyaktig, fordelt på meget imponerende 17 av 30 tellende arter. Det er rimelig drøyt.

 

Flere av fiskene var også store. Mest poenggivende fisk var Frode Berven sin digre blåkjeft på 45 centimeter, tett fulgt av Helge Bognøy sin knurr på 42 centimeter og Jørgen Fulsås sin glassvar på 53 centimeter og lange på 159 centimeter. Daniel Andersen fikk dønets femte 100-plusser med en lange på 154 centimeter.

 

Blant de fem nye artene for året er hvitting og glassvar allerede fanget. Lomre, pigghå og rødknurr ble derimot ikke tatt på årets første dag.

 

Resultatlisten etter første fiskedag har Daniel Andersen på førsteplass med 8 arter og 648,34 poeng. Jørgen Fulsås ligger på 2. plass med 6 arter og 501,14 poeng, mens Henning Rød er på 3. plass med 4 arter og 386,69 poeng. Artur Klavins er på 4. plass med 352,36 poeng, mens Helge Bognøy har 5. plassen med 4 arter 307,49 poeng. Frode Berven har det beste snittet med 102,25, fordelt på to fisker. Fullstendige resultatlister finner du her.

 

Det er mye som tyder på at det blir mange innmeldinger i år, og siden godkjenningsprosessen gjøres manuelt kommer vi nok til å ha faste dager der fisk godkjennes. Resultatlistene oppdateres uavhengig av godkjenninger, så om det er feil med en innmelding vil denne rettes opp først etter godkjenning. Husk å ta bilde av hele fisken. Uten bilde av hele fisken kan vi ikke godkjenne oppgitt lengde.

 

Vi i arrangørkomiteen er ekstremt imponert over innsatsen i åpningsdøgnet, og gleder oss til fortsettelsen…

184 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page