top of page

Berven til topps – mange store fisker meldt inn


Snaue tre uker inn i Havfisker´n 2023 har vi allerede fått inn 268 godkjente innmeldinger, fordelt på 62 aktive deltakere. At så mange allerede er i gang med årets fisking synes vi er veldig moro.


Etter 19 dager med fisking er det 2021-vinner Frode Berven som har tatt føringen i Havfisker´n. Berven har allerede notert seg for 9 tellende arter, og står bokført med 753,77 poeng. Bak Berven følger junioren Leon Turøy med 8 arter og 591,81 poeng. Dette holder naturlig nok også til ledelse i juniorklassen. Tredjeplassen er det Dag Tore Risdal som innehar, med sine 565,97 poeng fordelt på 7 arter.


I toppen av resultatlisten er det allerede jevnt, med hele 22 fiskere over 300 poeng og 21 deltakere med 5 arter eller flere. Det er bunnsolide tall i kalde januar.


Høyest poengsnitt i det øvre sjiktet er det fjorårets 4. plass Kristian Hausken som innehar. Han står med 510,78 poeng fordelt på 5 arter, noe som gir et snitt på 102,16. Dette holder til en foreløpig 7. plass. Blant topp-25 har Jørgen Fulsås (25. plass), Daniel Andersen (23. plass), Ole Rosvoldsve (14. plass), Endre Hopland (10. plass) og Artur Klavins (4. plass) snitt på over 90 poeng.


Blant storfangstene siden forrige oppdatering finner vi blant annet Kristian Hausken sin brosme på 102 centimeter, Jørgen Fulsås sin knurr på 41, Øystein Gjestemoen sin hyse på 68 og Frode Berven sin lysing på 105, i tillegg til Steffen Berntsen sine svære flatfisker – en skrubbe på 44 og en piggvar på hele 61 centimeter.

Steffen Berntsen med 61 centimeter med piggvar.

Jørgen Fulsås med knurr på 41 centimeter.

Magnus Sveen sin lange på 157 centimeter kommer vi heller ikke utenom. Dessverre var denne feilmålt, med halen mot 0-tallet og hodet i lengderetning. Dermed hadde vi ikke noe annet valg enn å trekke 10 prosent av lengden, slik reglene tydelig sier. Vi har ingen problemer med å forstå at dette er både strengt og kjipt, men reglene er krystallklare og like for alle. Sveen leder likevel langeklassen suverent.

Magnus Sveen med storlange.

Vi har for øvrig måttet trekke en god del fisker 10 prosent av lengden allerede, både på grunn av at fisken har lagt feil vei på målebåndet og fordi den har blitt målt liggende på buken og ikke på siden. Dette er kjedelig for oss arrangører å måtte gjøre, men slik er altså årets regelverk. Vi anbefaler alle å lese reglene godt slik at vi ikke trenger å trekke centimeter.


I den nye lagkonkurransen, der altså inntil tre fiskere er på lag og fangsten ikke teller før to fiskere på laget har fått den samme arter, er det Team Luminous som leder med 1086,12 poeng, foran Team Lunde med 709,2 og Team Galskap Vest med 701,62 poeng.


Juniorklassen ledes altså av Leon Turøy, med Håkon Sole Frantzen, Martin Klavins og Magne Bue på plassene bak. Så langt er 7 juniorer påmeldt, men vi håper på mange flere. EN oppfordring til alle voksne deltakere er derfor å ta med dere barna på fisketur. Konkurranseaspektet gjør fisketuren morsommere for både liten og stor.


Fullstendige resultatlister finner du som alltid på våre nettsider, www.havfiskern.no.


Vi i arrangørkomiteen er veldig imponert over innsatsen folk har lagt ned så langt, og vi gleder oss til fortsettelsen. Skitt fiske videre!

132 visninger

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page