top of page

Christer Andersen med suveren ledelse etter innholdsrik jobbreise – 11 fiskere med over 1000 poeng


Havfisker´n 2022 har i skrivende stund 933 godkjente fisker i statistikken, fangster gjort av hele 118 forskjellige fiskere. Best av samtlige er Christer Andersen.


Den observante leser registrerte nok at Andersen overtok ledelsen i konkurransen allerede ved forrige oppdatering, men siden den gang har han bare rykket mer og mer ifra. En jobbreise nordover gav nemlig muligheter for å ta helgen på Sørøya, og om en har mulighet til å tilbringe en helg i Storfiskens rike, så gjør en selvsagt det.


– Jeg satt stort sett værfast hele helgen, men noen småturer utpå ble det heldigvis, forteller Andersen, som noterte seg for torsk på 114 centimeter, sandflyndre på 41 centimeter, rødspette på 49 centimeter og gråsteinbit på 82 centimeter i løpet av oppholdet hos vår hovedsponsor Big Fish Adventure.

Christer Andersen med flott rødspette. Andersen leder nå Havfisker´n suverent.

Etter den effektive helgen i nord er Andersen nå oppe i hele 17 arter i konkurransen. Det er flest av alle. Han står også bokført med meget pene 1562,95 poeng noe som gir et gjennomsnitt på 91,94 poeng. Ned til andremann i konkurransen er det nesten 230 poeng, så her snakker vi skikkelig knockout i løpet av den siste uken.


Den nevnte andreplassen er det fremdeles Endre Hopland som har. Siden sist har han supplert med ny art i form av skrubbe. Han er nå oppe i 14 tellende arter og en totalpoengsum på 1335,95, med et snitt på 95,38.


Tredje-, fjerde- og femteplassen er også uendret siden sist, men både Kristian Hausken (1241,95 poeng/13 arter/95,70 i snitt) og Sebastian Rinaldo Pedersen (1200,97 poeng/15 arter/80,06 i snitt) har nå spist opp mesteparten av forspranger til bronseplassen til Steffen Berntsen (1246,52 poeng/15 arter/83,10 i snitt).


Som nevnt innledningsvis har hele elleve av deltakerne i Havfisker´n 2022 nå over 1000 poeng, og flere i toppsjiktet har også enormt bra snitt. Sten-Inge Polland har nå klatret opp på sjetteplass med 1174,86 poeng fordelt på 12 arter. Dette gir et snitt på hele 97,91. Også fjorårsvinner Frode Berven kan vise til et solid snitt. 1045,34 poeng fordelt på 11 arter, gir pene 95,03 i gjennomsnittspoeng og en foreløpig niendeplass.


En annen listeklatrer er Henning Rød på syvendeplass. Han avanserer fra åttende takket være en fin rødspette som ny art og forbedring i lysingklassen.


Utenom de allerede nevnte fangstene har det også kommet inn noen meget fine innmeldinger den siste uken. Lysinglisten har fått seg et solid løft, med fjorårs-toer Artur Klavins sin 112-centimeter som ny toppfisk. Et knippe flotte lyrer på 80-tallet har også blitt meldt inn, samt brosme på 103 centimeter og glassvar på 52. Dette er begge fisker som gir godt over 100 poeng hver. Junioren Emrik Hansen sin brosme på 10+ må heller ikke glemmes. Bra fisket!

Artur Klavins med lysing på 112 centimeter og ny toppfisk i klassen.

Junioren Emrik Hansen med storbrosme.

Sten-Inge Polland sin glassvar på 52 centimeter.

Lars Christian Holte med brosme på 103 centimeter.

Vi har også fått inn årets første gapeflyndre og årets første lusuer, registrert som henholdsvis skrubbe og lusuer. Disse blir naturlig nok underkjent, men vi tar de med i oppsummeringen for å understreke at det er greit å melde inn fisk en er usikker på, også. Er det riktig art og den er over minstemål, vil den bli godkjent. Er det en annen art vil innmeldingen bli flyttet til riktig kategori eller underkjent dersom det, som i disse tilfellene, er arter som ikke er med i konkurransen.


Resultater Åpen klasse (topp-25):

Resultater Junior (fullstendig):

Avslutningsvis tar vi med en liten oppfordring til alle som deltar i Havfisker´n, og for den saks skyld alle andre som fisker og ferdes langs kysten, også: Ta med deg søppelet ditt fra fiskeplassen. Rydd gjerne etter andre også, dersom noen opplagt ikke har gjort det første vi ber om. Søppel hører ikke hjemme i naturen, og da spesielt ikke plastsøppel. Dette inkluderer snørevaser, tomme slukpakker og avklipte senebiter. Putt de i lommen i stedet for å kaste de fra deg. I disse dager er det stort fokus på rydding av strender og skjærgård. La oss som fisker gå foran med et godt eksempel.


– Fortsatt skitt fiske!

186 visninger

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page