top of page

Fantastisk flinke juniorer... og foreldre!


Ingen konkurranseoppdatering i denne posten, men derimot litt velfortjent skryt til våre yngste deltakere og deres foreldre.


Vi har per i dag 14 registrerte juniorer, altså 15 år eller yngre, med i Havfisker´n. Dette er et tall vi gjerne skulle sett var høyere, og det håper vi fremdeles det blir. Vi ønsker likevel å rette fokus mot de som faktisk er med og melder inn fisk. Disse lar vi oss nemlig imponere veldig over.


Så langt i år har fire av de 14 juniorfiskerne meldt inn tosifret antall arter, og to av disse har også firesifret antall poeng. Leon Turøy, som vi har omtalt tidligere, er attpåtil en av bare to deltakere som har klart 19 arter, der altså de 18 beste er tellende. Denne prestasjonen plasserer han på en foreløpig 10. plass i Åpen klasse, i tillegg til ledelse i juniorklassen.


I helgen fikk Turøy faktisk to nye arter som er tellende i Havfisker´n, både en piggvar på 30 centimeter og en slettvar på 23 centimeter. Slettvaren var dessverre under minstemål, og ble derfor ikke meldt inn. En fantastisk kul fangst er det likevel, så veldig bra jobbet!

Leon Turøy med piggvar.

Leon Turøy med slettvar.

Det vi synes er spesielt morsomt å se med våre yngste fiskere, er at de gjør så mye av jobben på egen hånd. Det er selvsagt det vi ønsker, selv om reglene åpner for at det er lov å motta litt hjelp fra voksne om dette er helt nødvendig. Vi ser tydelig av de innsendte bildene at unge og ivrige fiskere legger ned timevis på flytebrygger, kaier, svaberg og i båt, og de leverer flott fisk gang etter gang.


Leon Turøy er blant de eldre juniorene i konkurransen, men også de som er enda noen år yngre enn han gjør sine saker veldig bra. Blant disse finner vi Magne Bue med pene 12 arter. Han er et typisk eksempel på det vi snakker om i avsnittet over. Det går med noen timer på diverse brygger og berg der i gården.

Magne Bue med lyr.

Vi er veldig imponert over alle de flinke juniorene som deltar, men vi glemmer ikke foreldrene, heller. En stor takk til dere alle for at dere lar de unge og håpefulle få utforske fiskingens gleder så mye de vil, til tross for at det fører til mye venting på underlige steder for dere. Ekstra kjekt er det selvsagt når både barn og foreldre deltar, men mest moro med de unge.


Havfisker´n er en konkurranse, og det er her hovedfokuset til de aller fleste deltakerne-, og for så vidt også oss arrangører, ligger. Det er likevel veldig viktig å huske på, spesielt i juniorklassen, at dette her først og fremst handler om å ha det moro og å få gode fiskeopplevelser.

Live Hausberg med sandflyndre.

Det tror og håper vi mange har og får, og vi synes Ådne Hausberg, som både deltar selv og melder inn fisk sammen med datteren Live, påpeker noe vesentlig.


– Vi kommer nok ikke på noen premieplasser, men det er moro å prøve å få flere arter, og det er motivasjon å registrere fiskene.


Te det med dere inn i en ny fiskeuke, folkens!155 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page