top of page

Junioren Leon Turøy oppe i 18 arter!


At det er noen dyktige juniorer med i Havfisker´n vet vi godt, men Leon Turøy imponerer utover det vi trodde var mulig.


I løpet av konkurransens seks første måneder har nemlig storfiskeren fra Øygarden utenfor Bergen fått godkjent 18 arter. Dette er som kjent det maksimale antallet tellende arter en kan ha med i konkurransen, selv om det fremdeles er ytterligere seks å fiske etter. Unge Turøy er bare den fjerde fiskeren i konkurransens historie som har oppnådd 18 arter, og den aller første junioren. Det er vi i arrangørkomiteen ekstremt imponert over!


Nå hører det riktig nok med til historien at veien til 18 arter er litt enklere i år enn i fjor. I år er det nemlig 24 arter å fiske etter, mens det i fjor bare var 18, og en trengte samtlige. Det faktum at bare en annen av de 133 andre deltakerne som har meldt inn godkjent fisk i årets konkurranse står bokført med 18 arter, forteller likevel veldig mye om Leon sin fantastiske prestasjon.


Art nummer 18 ble for øvrig en den meget ivrige fiskeren har vært på jakt etter lenge, nemlig piggskate. Fisken var ikke veldig stor, men med sine 63 centimeter var den likevel en meget kjærkommen fangst. De 18 godkjente artene hans er så langt verdt 1414,75 poeng, og det holder til en 6. plass i åpen klasse, i tillegg til ledelse i juniorklassen.

Leon Turøy med piggskate på 63 centimeter, hans 18. art i Havfisker´n.

Vi gratulerer så mye med de første 18, og ser frem til fortsettelsen. Det er nemlig fremdeles muligheter for større fisk og nye arter. Vi regner ellers med at denne historien her vil inspirere mange til å gi jernet når vi nå har bikket halvfisket konkurranse. Det er fremdeles veldig mye fisketid igjen.


Avsluningsvis sender vi en aldri så liten honnør i retning pappa Ronny Turøy, som er med junior på fisking i tide og utide. Nå er på ingen måter senior fortapt bak en fiskestang, han heller. 14 godkjente arter og en 20. plass i sammendraget taler sitt tydelige språk. Junior må han likevel se seg grundig slått av, men vi mistenker at han synes det er helt i orden...

386 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page