top of page

Havfisker'n - Hausken overtar teten!

Det er tydelig at flere og flere havfiskere begynner å sette inn høygiret, for mai har virkelig vært begivenhetsrik så langt! Ikke bare har det vært mange innmeldinger, det har vært mange store fisker og det har vært endring i teten i mange av klassene! Og ikke minst, vi har ny leder i sammenlagtkonkurransen "Årets havfisker"! Kristian Hausken har jaget Markus Bygnes Guttormsen en stund nå, og med en gråsteinbit på hele 98cm som sin trettende art overtar han foreløpig ledelsen i konkurransen!

Kristian Hausken overtar ledelsen i "Årets havfisker" med denne gråsteinbiten på småpene 98cm!

Lengst fisk

Vi har fått ny leder i lengst gråsteinbit, ny leder i lengst lange, forbedring av lengst lyr og tangering av lengst spisskate!

Kristian Hausken sin gråsteinbit er allerede nevnt. Videre har vi også fått ny mann i tet i lengst lange. Jørn Håvard Andås går inn i konkurransen med et brak med sin lange på smått fantastiske 162cm!

Jørn Håvard Andås, lange 162cm!

Vidmantas Liutkus flesket til med en lyr på 95cm og øker dermed sin egen ledelse i den klassen!

Vidmantas Liutkus med lyr på 95cm.

Tommy Eriksen er en råtass til å fiske stor spisskate og nå har han vært ute en tur igjen. Det resulterte i tangering av hans egen ledelse i denne klassen!

Tommy Eriksen med spisskate på 133cm! Igjen!

Vi tar også med noen flere imponerende fangster og vi starter med kveita til Alf-Inge Steindal. 149cm er meget pent og det holder til 2. plass i kveiteklassen så langt. Alf-Inge kunne fortelle at denne kveita dessverre hadde slukt en shad som ikke lot seg fjerne uten å avlive fisken, normalt tar de ikke opp fisk over 130cm. Uansett en flott fangst og vi er sikker på at råvaren ikke gikk til spille!

Alf-Inge Steindal med kveite på 149cm!

En annen som kan fiske kveite er Daniel Andersen. Med 140cm ligger han nå på 3. plass i den klassen, men vi antar han kommer til å jobbe hardt for å ta innpå fiskekompis Bilal Saab i denne klassen fremover.

Daniel Andersen med kveite på 140cm!

Donatas Eičas har også vært ute og fisket storlange, hans eksemplar målte pene 155cm og det gir ham 2. plass i den klassen!

Donatas Eičas med lange på 155cm.

Vi har allerede nevnt Vidmantas Liutkus, han fisker ikke bare lyr, denne lysingen på 110cm gir ham 4. plass i den klassen.

Vidmantas Liutkus, lysing 110cm!

Hele lista for lengst fisk ser nå slik ut, vinner i hver klasse ved konkurranseslutt premieres.

Resultatliste lengst fisk.

Grand slam konkurransene

Denne delen av konkurransen krever at du har meldt inn samtlige tre arter innen en grand slam for å komme på resultatlisten. De tre øverste plassene i hver grand slam ved konkurranseslutt premieres.

I grand slam bergylte, knurr og blåstål er det ingen endringer siden sist.

Grand slam berggylte, knurr og blåstål.

I grand slam brosme, lange og blåkjeft har vi derimot fått en ny leder! Donatas Eičas har nå tatt over ledelsen etter innmelding av sin kjempelange på 155cm! Vi synes også det er verdt å nevne Sebastian Rinaldo Pedersen som klarte grand slam i denne klassen i løpet av en og samme helg!

Grand slam brosme, lange og blåkjeft.

I grand slam kveite, torsk og gråsteinbit har Alf-Inge Steindal kommet inn på en 2. plass bak Daniel Andersen, mens Torstein Olsen nå er 4. mann inne på denne lista.

Grand slam kveite, torsk og gråsteinbit.

I grand slam lyr, lysing og sei er det fortsatt Endre Hopland som leder, men han har nå fått selskap av Magnar Ulvatn og Barte Wallevik på henoldsvis 2. og 3. plass.


Grand slam lyr, lysing og sei.

Siste grand slam som har kvalifiserte deltakere er sandflyndre, skrubbe og rødspette. Her har Kristian Hausken og Øystein Davidsen kommet inn på henholdsvis 1. og 2. plass og skjøvet Bjørn Erik Lauritzen og Tommy Eriksen ned på 3. og 4. plass.

Grand slam sandflyndre, skrubbe og rødspette.

Årets Havfisker

Vi har selvfølgelig spart den mest prestisjefylte konkurransen til sist. Markus Bygnes Guttormsen har ledet denne konkurransen nærmest siden konkurransestart, men som nevnt innledningsvis, nå har vi en ny leder i Kristian Hausken! Markus innehar da 2. plass, mens Tommy Eriksen er skjøvet ned på 3. plass. Vi tar også med at Vidmantas Liutkus og Donatas Eičas tar 4. og 5. plass og skyver Endre Hopland ned på 6. plass.

Det er de 15. første plassene i "Årets havfisker" som premieres.

Foreløpig resultatliste for "Årets havfisker".

Som alltid, tusen takk til alle deltakere for innsatsen! Vi minner om den komplette resultatlisten som du finner her. Ta også en titt på bildegalleriet og Instagramfeed her.

Skitt fiske videre alle sammen!


Hilsen Atle


481 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page