top of page

Havfisker'n - Hvitskater fra Skagerrak!

Innmeldingene fortsetter å tikke inn i Havfisker'n og denne gangen kan vi skilte med hele tre hvitskater fra Skagerrak! Det betyr at det nå er meldt inn fisk i samtlige artslister i konkurransen, men det er fortsatt ikke noen som har klart grand slam spisskate, hvitskate og piggskate. Dette er utvilsomt den vanskeligste grand slam konkurransen og vi er veldig spent på om noen klarer å komme seg inn på denne listen i løpet av sommeren. Siden sist klarte Markus Bygnes Guttormsen å ta tilbake ledelsen i sammenlagtkonkurransen, men det varte ikke lenge før Kristian Hausken meldte inn sin art nr. 15 i konkurransen og tok tilbake ledelsen. Det blir gøy å følge med på disse to fremover!


Lengst fisk

Gutta i Team Olex/Garmin ble de første til å melde inn hvitskate i konkurransen. Knut Erik Hansen ledet dermed denne klassen med 116cm foran Lars Christian Holte med 113cm. Denne ledelsen hadde han i ei snau uke før Team Trutta Raymarine dro ut på en uforglemmelig tur i Skagerrak. Blant fiskene som kom opp var Roger Nilsen sin hvitskate på 117cm! Roger leder dermed denne kategorien. Kjært barn har mange navn heter det, Skate-Roger har vel blitt nevnt tidligere.

Roger Nilsen med hvitskate på 117cm.
Knut Erik Hansen med hvitskate på 116cm.
Lars Christian Holte med hvitskate på 113cm.

Frode Bermen har meldt inn en lysing på imponerende 118cm og går dermed forbi Roger Nilsen i klassen for lengst lysing.

Frode Bermen med lysing på 118cm.

Artur Klavins har vært ute og fisket lyr og går inn på delt 1. plass i denne klassen med et meget pent eksemplar på 95cm, sammen med Vidmatas Liutkus.

Artur Klavins med lyr på 95cm.

Undertegnede har fått fisket litt i saltvann igjen og melder inn berggylte på 45cm, det holdt akkurat til en foreløpig ledelse i denne klassen.

Atle Høidalen med berggylte på 45cm.

Hele lista for lengst fisk ser nå slik ut, vinner i hver klasse ved konkurranseslutt premieres.

Grand slam konkurransene

Denne delen av konkurransen krever at du har meldt inn samtlige tre arter innen en grand slam for å komme på resultatlisten. De tre øverste plassene i hver grand slam ved konkurranseslutt premieres.

I grand slam bergylte, knurr og blåstål går Kristian Hausken inn på 3. plass, Magnus Bygnes Guttormsen leder fortsatt.

I grand slam brosme, lange og blåkjeft går også Kristian Hausken inn på 2. plass mens Magnar Ulvatn tar foreløpig 3. plass. Donatas Eicas leder fortsatt. Flere nye som har klart grand slam i denne kategorien, det er veldig gøy!

I grand slam kveite, torsk og gråsteinbit er det uendret i ledelsen, men også her er det flere som melder seg på!

I grand slam lyr, lysing og sei er det fortsatt Endre Hopland som leder, men Artur Klavins går inn på 2. plass og Tommy Eriksen på 3. plass. Også her altså flere nye inn på lista.


Siste grand slam som har kvalifiserte deltakere er sandflyndre, skrubbe og rødspette. Her er resultatlisten uendret siden sist med Kristan Hausken, Øystein Davidsen og Bjørn Erik Lauritzen på henholdsvis første, andre og tredjeplass.

Årets Havfisker

Det er hard konkurranse i toppen av lista for "Årets havfisker" og Kristan Hausken, Markus Bygnes Guttormsen samt Tommy Eriksen har alle meldt inn nye arter i konkurransen siden sist. Vi aner at Kristian Hausken nå har klart å få ei lita luke ned til Magnus Bygnes Guttormsen, men her ser vi at ting kan endre seg fort.Det er i det hele tatt mye som skjer hver uke og vanskelig å holde oversikt over alle endringer.

Spørmålet man kan stille seg er, kommer noen til å klare samtlige 18 arter i løpet av året, og hvem blir det i så fall?

Det er de 15. første plassene i "Årets havfisker" som premieres.

Foreløpig resultatliste for "Årets havfisker".

Vi minner om den komplette resultatlisten som du finner her. Ta også en titt på bildegalleriet og Instagramfeed her.

Skitt fiske videre alle sammen!


Hilsen Atle

173 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page