top of page

Havfisker'n - Oppdatering april

Havfisker'n, en nettbasert fiskekonkurranse som arrangeres ved hjelp av appen Fishdonkey, er nå tre måneder inn i konkurransen! Konkurransen varer helt frem til 31. oktober og påmeldingen er åpen så lenge konkurransen varer. Antall deltakere nærmer seg 150, hvorav 78 har meldt inn fisk så langt. Totalt er det meldt inn 446 godkjente fangster! Vi tror likevel det er plass til flere i konkurransen og håper eksisterende deltakere kan være proaktive og oppmuntre venner og kjente til å delta. Her er det rom for både barn og voksne, uerfarne og erfarne fiskere!

Lengst fisk

Vi starter denne gangen med den delen av konkurransen som handler om å få lengst fisk. Her er det vanskelig å komme utenom å nevne Bilal Saab sin kjempekveite som troner suverent på topp som lengste fisk i hele konkurransen.

Bilal poserer med kjempekveite i arktisk sjøvann.

Bilal og fiskekompis Daniel Andersen i Big Fish Adventure er opptatt av bærekraftig fiske og som seg hør og bør med en så stor kveite så ble fisken sluppet ut igjen. Fisken ble derfor målt med målebånd i vannet ved båtripa og vi fikk nå testet i praksis hvor vanskelig dette kan være på stor fisk. Fisken ble vitterlig målt til 182cm men videodokumentasjonen i FishDonkey ble dessverre i for dårlig oppløsning til at tallene kunne leses av. Fisken ble derfor bedømt av juryen på bakgrunn av et bilde hvor kveita bøyde halen. Fisken er derfor godkjent som "bare" 170cm i konkurransen, men verken arrangør eller jury betviler at den faktiske lengde var som oppgitt, 182cm. Stort grattis til Bilal for en kjempefangst!


Det er flere som har vært aktive og meldt inn nye toppfisker siden forrige oppdatering, en av dem er Saltdalingen Tony Pettersen. Han har nå to fisk inne på lista for lengst fisk, brosme på 106cm og sei på 103cm. Det er imponerende Tony!

Tony Pettersen med brosme, 106cm.

Endre Hopland har også meldt inn ny toppfisk, denne gangen piggskate på 99cm! Endre ligger også inne med lengst lange (sammen med Markus Bygnes Guttormsen) fra tidligere.

Endre Hopland med piggskate på 99cm.

Nestemann inn med ny toppfisk er Vidmantas Liutkus som klinker til med en lyr på 91cm!

Vidmantas Liutkus med lyr, 91cm.

Sten Inge Polland og Kim Johan Vemmelvik har også meldt inn nye toppfisker, henholdsvis en knurr på 47cm og en blåkjeft på 45cm!


Så var det Markus Bygnes Guttormsen da. Den karen ser ut til å bli særdeles vanskelig å bryne seg på i år! Markus har meldt inn hele tre toppfisker de siste ukene! Ikke bare har han tangert langa til Endre Hopland på 153cm, men han ligger nå inne med lengste berggylte og lengste skrubbe i tillegg! Helt rått fisket rett og slett!

Markus Bygnes Guttormsen med lange, 153cm.

Vi har også lyst å fremheve lysingen til 18-årige Anders Wallevik på hele 112cm! Det er bare en snau centimeter bak Roger Nilsen som leder lysingklassa. En virkelig imponerende fangst som nådde nesten helt til topps!

Anders Wallevik med en imponerende lysing på 112cm.

Hele lista over lengst fisk ser nå slik ut. Denne finner dere også under "resultater" her på Havfisker'n.

Grand slam konkurransene

Denne delen av konkurransen krever at du har meldt inn samtlige tre arter innen en grand slam for å komme på resultatlisten. Er har det også skjedd mye siste ukene og disse listene begynner nå også å ta form!

Vi starter med grand slam berggylte, knurr og blåstål, her er det delt ledelse mellom Markus Bygnes Guttormsen og Frode Berven, begge har 110cm. Dersom dette resultatet står seg så blir det den av dem med den mest poenggivende fisken som går av med seieren. Vidmantas Liutkus ligger på 3. plass som også er siste premieplassen i grand slam konkurransene.

Videre ser vi at Markus Bygnes Guttormsen også ligger i tet i grand slam brosme, lange og blåkjeft. Fortsetter det slik så blir det litt av en premiepott som kommer din vei ved konkurranseslutt Markus! På 2. plass finner vi Kim Johan Vemmelvik og på 3. plass Tommy Eriksen.

Markus Bygnes Guttormsen med blåkjeft, 38cm.

I grand slam kveite, torsk og gråsteinbit er det fortsatt Daniel Andersen som leder, på 2. plass finner vi Flemming Arnesen Gluch. De to er foreløpig de eneste som har klart grand slam for disse artene.

Endre Hopland er fortsatt eneste deltaker som har klart grand slam på lyr, lysing og sei.

Siste grand slam som har tellende resultater er sandflyndre, skrubbe og rødspette. Her er det foreløpig to deltakere som har klart denne bragden. På 1. plass finner vi Bjørn Erik Lauritzen og på 2. plass Tommy Eriksen.

Bjørn Erik Lauritzen med skrubbe på 39cm.

Årets havfisker

Da gjenstår selve hovedkonkurransen, hvem blir årets havfisker? Det er selvsagt litt tidlig å si enda for å si det mildt, men det er likevel noen sterke kandidater i toppen. Ikke overraskende er det Markus Bygnes Guttormsen som fortsatt innehar 1. plassen med totalt 13 arter og 1163.05 artspoeng! Tommy Eriksen har nå klatret opp på 2. plass med 12. arter og 946.43 artspoeng, mens Kristian Hausken ligger på 3. plass med 10 arter og 900.49 artspoeng.

Det er i det hele tatt mange som melder inn fisk om dagen så jeg anbefaler å følge med på resultatlister i FishDonkey samt resultatlistene og bildegalleriene på denne siden. Vi jobber fortløpende med å godkjenne fisk, oppdatere resultatlister og legge ut innsende fiskebilder. Vi legger ved en serie med flotte fangster her også.

Stefan Martinsen, torsk 93cm.
Tony Pettersen, kveite 96cm.
Donatas Eičas, brosme 91cm.
Kristian Hausken, lange 140cm.
Vera Kejr med ei pen skrubbe på 40cm.
Erik Grimsøen, skrubbe 35cm.
Donatas Eičas, rødspette 47cm.
Stian Nyblin-Austgulen, skrubbe 38cm.
Donatas Eičas, lyr 88cm.

Topp 15 i årets Havfisker ser nå slik ut.

Jeg vil igjen avslutte med å oppfordre alle deltakere til å aktivt promotere konkurransen blant venner og kjente. Vi har en samlet premiepott til en verdi av over 240.000kr i konkurransen så her er det mye å konkurrere om! I tillegg kommer vi nok til å ha litt små konkurranser underveis, minner forøvrig om C-Map konkurransen som nå går på Team Krokodille sin side samt gruppa Havfiske Norge på Facebook. Denne er åpen for deltakere i Havfisker'n, vinneren trekkes søndag kveld så det er fortsatt muligheter for å melde seg på og bli med i trekningen!


Da gjenstår det bare å takke for alle innmeldinger og ønske samtlige deltakere skitt fiske denne helgen!


Hilsen Atle

274 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page