top of page

Havfisker'n - Tommy Eriksen med 18 arter

Maratonkonkurransen Havfisker'n ruller videre, august måned er unnagjort og det er på tide å gjøre opp status igjen! Forrige måned klarte Frode Berven det kunststykket å fylle lista si med 18 arter, en imponerende prestasjon. Dette ga nok Tommy Eriksen full tenning, for i august har han meldt inn en rekke flotte fangster inkludert de tre siste han manglet for å kopiere Frode. Vi har nå altså to personer som har klart å melde inn samtlige arter, Tommy legger seg inn på en pen 2. plass, rett bak Frode som fortsatt leder konkurransen.

Tommy Eriksen med hvitskate, hans første av denne arten.

Høydepunkter fra august

Det tikker stadig inn nye flotte fangster, og selv om frekvensen på innmeldinger har dalt noe siden i sommer, så har vi nå totalt sett rundet 1200 innmeldinger! For de fleste handler det nå om å forbedre allerede innmeldte fangster eller jage de artene man mangler på listen.

Vi starter med Endre Hopland som slår et slag for berggylta, 47cm er meget imponerende og han går inn på delt 1. plass sammen med Robin Wolff Ødegård!

Endre Hopland med berggylte, 47cm.

Christian Sletmo har vært på brosmejakt i Skagerrak, med dette eksemplaret på hele 104cm som resultat! Det er den nest lengste brosma som er meldt inn i konkurransen.

Christian Sletmo, brosme 104cm.

Tommy Eriksen viser muskler og har meldt inn en blåkjeft på hele 45cm, noe som gir ham delt 1. plass for lengst blåkjeft sammen med Kim Johan Vemmelvik!

Tommy Eriksen med blåkjeft på 45cm.

Artur har meldt inn mange sterke fangster denne måneden, bl.a. denne spisskaten på 132cm som gir han 2. plass i klassen for lengst spisskate!

Artur Klavins med spisskate på 132cm.

Vi må også ta med Artur sin lange som er fanget under kystmeite(!?), tør vi gjette som bifangst under havålfiske? Uansett et meget imponerende eksemplar på 164cm!

Artur Klavins med lange på 164cm.

Vi anbefaler å ta en titt i konkurransens bildegalleri for flere flotte fiskebilder!


Lengst fisk

Premiene i for lengst fisk i de ulike artsklassene sponses av C-Map og Berkley. Der hvor to deltakere står likt vil vinneren kåres ved loddtrekning. Resultatlisten ser nå slik ut:

Resultatlisten for lengst fisk.

Grand slam konkurransene


Her konkurreres det på total lengde, og man må ha alle tre arter i en grand slam for å komme med på lista. Premiene i Grand slam konkurransene er sponset av Daiwa Scandinavia.

Vi starter med grand slam berggylte, knurr og blåstål. Øverst på lista finner vi Sten-Inge Polland, med henholdsvis Tommy Eriksen og Kristian Hausken på 2. og 3. plass.

Resultatlisten for grand slam berggylte, knurr og blåstål.

Emil Ruud holder fortsatt stand i toppen, mens Artur Klavins klatrer opp til 2. plass i grand slam brosme, lange og blåkjeft. På 3. plass finner vi Markus Bygnes Guttormsen.

Resultatlisten for grand slam brosme, lange og blåkjeft.

I grand slam kveite, torsk og gråsteinbit er det ingen endringer i topp 3. Daniel Andersen leder, Sigurd Davidsen på 2. plass og Alf-Inge Steindal på 3. plass.

Resultatlisten for grand slam kveite, torsk og gråsteinbit.

Vidmantas Liutkus har overtatt ledelsen i grand slam lyr, lysing og sei, Arek Wenta har klatret opp til 2. plass mens Artur Klavins nå ligger på 3. plass.

Resultatlisten for grand slam lyr, lysing og sei.

Det er fortsatt Kristian Hausken som leder grand slam sandflyndre, skrubbe og rødspette, Sigurd Davidsen har gått opp på 2. plass mens Markus Bygnes Guttormsen nå ligger på 3. plass.

Resultatlisten for grand slam sandflyndre, skrubbe og rødspette.

Vi har nå to mann som har klart bragden grand slam spisskate, hvitskate og piggskate, Det er fortsatt Frode Berven som leder, med Tommy Eriksen på 2. plass.

Resultatlisten for grand slam spisskate, hvitskate og spisskate.

Årets havfisker


Vi har altså fått en ny mann inn med 18 arter i konkurransen, Tommy Eriksen klatrer dermed opp på 2. plass i konkurransen om å bli årets havfisker, og har nå 1610,02 artspoeng. Foran Tommy troner fortsatt Frode Berven på 1. plass med 1667,96 artspoeng, og på 3. plass finner vi Kristian Hausken med 1568,11 artspoeng. Det ligger en rekke sterke fiskere og lurer som har både 15, 16 og 17 arter så ingenting er avgjort i sammendraget enda!


Det er de 15 øverste plasseringene som premieres i konkurransen. Hovedpremiene sponses av Big Fish Adventure, Simrad og MotorGuide Norge v/Mjøsservice.

Resultatlisten for årets havfisker.

Vi ønsker alle deltakere skitt fiske videre i konkurransen og ser frem til mange flere flotte innmelding og kniving om premieplassene i konkurransen!


Hilsen Atle

173 visninger

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page