top of page

Kjempefiskene renner inn – Rosvoldsve med enorm piggskate


Høsten er en travel tid for arrangørkomiteen, så oppsummeringen er denne gang litt forsinket. Til gjengjeld inneholder den veldig mye bra fisk. Den drøyeste fangsten av samtlige er det antagelig Ole Rosvoldsve som står for. Piggskaten han fikk i slutten av september var nemlig hele 111 centimeter lang og 9,8 kilo. Dette er en av de aller største piggskatene som noen gang er tatt på stang her til lands, antagelig bare slått av gjeldende norgesrekord på 112 centimeter/10,75 kilo fra 2013. Slike fangster er det bare å ta av seg fiskecapen for.

Ole Rosvoldsve med piggskate på hele 111 centimeter.

Rosvoldsve er ikke den eneste som har fått store skater siden sist. Magnar Ulvatn traff midt i bettperioden til de lokale spisskatene, og landet flere store, inkludert en på 133 centimeter og 12,5 kilo. Dette er både ny pers og gode poeng i Havfisker´n. Sammenlignet med spisskatefisket Emil Ruud og konkurranseleder Daniel Andersen opplevde nylig, blekner likevel den nevnte huggperioden rimelig kraftig. I løpet av et par dagers fiske landet nemlig Ruud og Andersen flere titalls spisskater med toppfisker på hele 141 centimeter/12,7 kilo og 140 centimeter/15,23 kilo. Sistnevnte er vel og merke ikke med i sammenlagtpoengsummen enda grunnet en serveroppdatering, men den kommer med i sammendraget ved neste korsvei.

Emil Ruud med spisskate på 141 centimeter.

Daniel Andersen med spisskate på 140 centimeter.

Vi holder oss i flate fisker-kategorien. Andreas Næristorp og Henrik Steen Gran har nemlig begge vært ute og vadet, og melder inn fine skrubber og piggvarer med skrubbe-topp på 44 centimeter og piggvar-topp på 58 centimeter. Nevnte Emil Ruud er heller ikke verre på det enn at han også melder inn en glassvar på 56 centimeter og en piggskate på 101 centimeter, begge fisker som gir langt over 100 poeng hver. Markus Kråkmo sin kveite på 126 centimeter og Endre Hopland sin rødspette på 57 centimeter faller også innunder fanen solide flate fisker.


Blant andre fangster det er verdt å bite seg merke i, finner vi Artur Klavins sin fantastisk flotte havabbor på hele 67 centimeter. Dette er en fisk som hanker inn full pott og 120 poeng. Pen havabbor har også Vidmantas Liutkus fått, men 11 centimeter kortere enn Klavins sin var den likevel. Vi kommer heller ikke utenom Dag Tore Risdal sin berggylte på 49 centimeter. Eller 49,9 er mer riktig. Det er nemlig ikke mer enn en millimeter som mangler på halvmeteren, men en millimeter er som kjent nok. Av og til.

Artur Klavins med havabbor på 67 centimeter.

Det er meldt inn nesten 100 fisk siden forrige oppdatering, så vi kan ikke ta med alle de store i denne oppsummeringen. Det er likevel verdt å merke seg at det tas mye stor blåstål og berggylte over 100 poeng om dagen, så de som mangler disse må kjenne sin besøkstid.


Resultatlistene blir ikke helt korrekte denne gangen grunnet den nevnte serveroppdateringen, men Daniel Andersen leder i alle fall foran Artur Klavins og Frode Berven. Vidmantas Liutkus ligger på fjerdeplass, foran Sten-Inge Polland og Lars Christian Holte. 17 fiskere har fylt opp listen sin med 18 arter eller mer, mens hele 47 deltakere står bokført med over 1000 poeng. 145 fiskere har godkjent fisk inne på resultatlistene, og hele 2132 fisker er så langt godkjent.


Fremdeles gjenstår nesten to måneder med fiske, folkens. Dere vet hva dere har å gjøre!

208 visninger
bottom of page