top of page

Mange nye toppfisker og tettere i tetsjiktet

Mange har vinterferie i disse dager, og heldigvis er det en del som bruker litt av tiden til fisking. Den siste uken har det dukket opp nye toppfisker i en rekke av kategoriene i Havfisker´n.

Tommy Eriksen med knurr på hele 46 centimeter.

Kompisene Sten-Inge Polland og Tommy Eriksen fra Telemark er for tiden på tur til Molde-området, og i Møre-fjordene svømmer det som kjent mye spennende og Havfisker´n-vennlig. Karene ligger heller ikke på latsiden til tross for både det ene og det andre av vær. Eriksen har blant annet notert seg for konkurransens forsløpig største knurr (46 centimeter) og konkurransens foretløpig største glassvar (51 centimeter). Polland har på sin side notert seg for årets største (og første) spisskate (119 centimeter), samt årets forsløpig største piggskate (96 centimeter). Piggskate-listen har for øvrig fått bra påfyll i løpet av helgen. Solid fisket!


Tommy Eriksen sin glassvar på 51 centimeter.

Sten-Inge Polland sin spisskate på 119 centimeter.

Sten-Inge Polland sin piggskate på 96 centimeter.

Også i sei-klassen har vi en ny leder (95 centimeter) i form av Havfisker´n-debutant John Henrik Thorbjørnsen. Samme mann har også meldt inn en grei torsk og en fin knurr, til tross for at han meldte seg på i konkurransen for bare en ukes tid siden, Dette er en av de mange fine tingene med Havfisker´n: En kan melde seg på når som helst i løpet av året!

John Henrik Thorbjørnsen sin sei på 95 centimeter.

I brosme-klassen har det i løpet av helgen blitt meldt inn en fisk som tangerer lederfisken (87 centimeter). Denne var det Jarle Kostøl som fikk på rimelig imponerende vis. Fisken ble nemlig tatt på oppsveiv da Skagerrak bestemte seg for å vise muskler under det aller første nedsleppet i fiskeåret 2022.

Jarle Kostøl med brosme på 87 centimeter.

Det er ellers verdt å merke seg at også Sebastian Pedersen har meldt inn en piggvar (30 centimeter), og at denne vanskelige klassen nå teller to fisker. Samme mann noterer seg også for en meget solid skrubbe (45 centimeter) siden sist. Med Polland sin spisskate-innmelding er det nå bare hvitskate-, slettvar- og havabbor-klassene som mangler registreringer. Og vi skriver altså fremdeles februar. Det er veldig bra fisket, folkens!

Sebastian Pedersen sin piggvar på 30 centimeter.

I toppen av resultatlisten er statusen den samme som sist rent plasseringsmessig, men Tim Andreas Davidsson har likevel hentet opp mye av forspranget til konkurranseleder Steffen Berntsen. En grei lysing og en fin blåkjeft (38 centimeter) fører Davidsson opp i en totalsum av 946,31 poeng fordelt på 12 arter. Med to arter til gode på Berntsen er det bare såvidt over 100 poeng opp til den gjeveste plasseringen.

Tim Davidsson med blåkjeft på 38 centimeter.

Også i juniorklassen er ting uendret, med Martin Klavins på førsteplass, Leon Turøy på andre og Håkon Sole Frantzen på tredje. Alle de tre karene har meldt inn fisk den siste uken, og hele trekløveret er i tillegg inne blant de 11 beste i åpen klasse. Det er veldig imponerende og lover godt for fremtiden!

Martin Klavins med piggskate-forbedring.

Havfisker´n tar nå fatt på den første av vårmånedene, og utover i tiden fremover regner vi med at det blir fisket mye. Vi ser frem til mange flotte innmeldinger, og ønsker samtlige deltakere lykke til i jakten på storfisken!

176 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page