top of page

Nye kjempefisker meldt inn i Havfisker´n


Tim Andreas Davidsson har leder berggylte-klassen siden i våres, men eksilsvensken ble vippet ned fra tronen av Artur Klavins forrige helg. Nå er scoren jevnet ut igjen.


Oppdateringene kommer litt hyppigere nå når Havfisker´n 2022 går mot slutten, og da særlig når det meldes inn skikkelige gromfisker. Og skikkelig grom var berggylten Tim Andreas Davidsson fikk i går ettermiddag. Eller rettere sagt berggyltene. I kjapp rekkefølge landet han nemlig gylter på 47, 49, 51 og til slutt 52 centimeter. For de som ikke vet det er dette alvorlig digre berggylter. Sistnevnte veide også hele 2,2 kilo.


Det er nok ikke fritt for at Davidsson har svettet mer enn en gang de siste månedene, etter hvert som store berggylter har blitt meldt inn i Havfisker´n. Lederfisken hans på 50 centimeter var riktig nok stor, men i og med at det dukket opp flere fisker på 48 og 49 centimeter i løpet av sommeren, ble det mer og mer klart at den kunne bli forbigått. Og det ble den altså i helgen, da Artur Klavins landet en galte på 52 centimeter.


Gamle Medelsvensson kunne fort satt seg i garasjen med et brett folkeøl og druknet sine sorger, men slik ble det ikke. I stedet bar det ut i drittværet på jakt etter enda større berggylter. Og jammen fikk han det ikke til, også. 52 centimeter, toppscore og 120 poeng. Bedre kan det nesten ikke gjøres.


Klavins og Davidsson deler nå førsteplassen i berggylte-klassen, men det er Davidsson som har fortrinnet i Grand slam-kategorien gylten befinner seg i. Han har nemlig 110 poeng på knurr og 100 på blåstål, mot Klavins sine 97,5 poeng på knurr og 103,13 poeng på blåstål. Helt øverst er det likevel Frode Berven som troner, fattige 1,01 poeng foran Davidsson, som nå må ut på blåståljakt for å ta Grand slam-tittelen.


For å gjøre såpeoperaen komplett bor altså Davidsson, Berven og Klavins på hver sin øy, alle med utsikt til hverandres øyer. De fisker også i de samme fjordene. Et bedre manus for en intens sluttspurt kan en vel nesten ikke be om...


Utenom Davidsson sin enorme berggylte, har det ellers dukket opp to solide makreller de siste dagene. Junior Leon Turøy har meldt inn en fisk på 41 centimeter, mens Lars Christian Holte slår til med et eksemplar på pene 45 centimeter. Holte er oppe i hele 1798,16 poeng, noe som holder til en foreløpig 5. plass. Det er også verdt å merke seg at samme mann er den deltakeren i Havfisker´n med flest innmeldte arter, 22 av 24 for å være nøyaktig. Det er som kjent bare de 18 største fiskene som teller i sammendraget, men 22 arter notert er likevel imponerende.


Berggylter på 52 centimeter og 2,2 kilo er det vanskelig å toppe, men skrubben Henrik Sten Gran tok på en reke i nærheten av hjemstedet i Horten i går kveld er helt der oppe. 49 centimeter er tangering av lederfiskene i Havfisker´n, men fisken var også i latterlig god kondisjon. Så god at vekten stoppet på hele 1675 gram. Dette gjør den til den soleklart største skrubben som er registrert på artsfiske.com, nettstedet der den soleklare majoriteten av de norske artsfiskerne fører sine artslister.


Gran var vestafjells for å fiske i helgen, men traff på forferdelige værforhold. Til tross for dette ble det pers på både blåstål og sandflyndre, og 100 poeng innkassert på begge arter. Når han da i tillegg leverer en av de aller største skrubbene som noen gang er tatt på stang her til lands like etter hjemkomst, er det all mulig grunn til å være fornøyd med egen innsats.


Det er nå syv uker med fisking igjen før vinnerne av Havfisker´n 2022 skal kåres. Ut og fisk, folkens!

191 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page