top of page

Rekordjevnt og skyhøyt nivå – over 2000 innmeldinger


Med nesten tre måneder igjen av Havfisker´n, har hele 20 deltakere passert 1500 poeng. De seks beste har også høyere poengsum enn den som vant i fjor. Dette blir et rotterace hele veien inn.


Frode Berven gikk til topps i Havfisker´n 2021, som en av bare to fiskere med samtlige 18 arter. Berven endte til slutt på 1711,92 poeng, gode 50 foran Artur Klavins på andreplass (1657,03 poeng/17 arter) og nesten 100 foran Tommy Eriksen på tredje (1620,49 poeng/18 arter). Alle disse tre ligger på nåværende tidspunkt på topp-fem i Havfisker´n 2022, samtlige med mer poeng enn fjorårets vinnersum.


Den samme bragden har også listetopp Daniel Andersen (1832,44 poeng/18 arter), andreplass Sten-Inge Polland (1791,72 poeng/18 arter) og sjetteplass Kristian Hausken (1752,44 poeng/18 arter) klart når den første uken av september er unnagjort. Andersen har en beint fram imponerende rekke storfisker i beltet så langt i år, noe et poenggjennomsnitt på 101,8 tydelig vitner om.


Nivået i Havfisker´n 2022 er som tidligere nevn skyhøyt, og hele 53 deltakere har registrert og fått godkjent 10 arter eller mer. Samtidig har utrolige 43 fiskere 1000 poeng eller mer, og 20 av disse har attpåtil krøpet over 1500-streken.


Det er også verdt å merke seg at det nå er 14 deltakere som har fylt listen med tellende arter, altså 18 i tallet. De dårligste fiskene kan hele tiden byttes ut med større eksemplarer eller mer poenggivende fisk av en av de seks andre artene i konkurransen, men det er altså bare de 18 mest poenggivende fiskene som blir tellende til slutt.


Topplisten i åpen klasse inneholder stort sett voksne fiskere, men også to juniorer er med i det gode selskap. Martin Klavins ligger på 11. plass i åpen klasse, i tillegg til å lede juniorklassen. Leon Turøy har på sin side plassert seg på en 18. plass i åpen klasse, i tillegg til andreplass i juniorklassen. Premiene i juniorklassen vil for øvrig bli annonsert i en egen video i slutten av uken.


Det er en stund siden forrige oppdatering nå. Dette skyldes lange jobbreiser og ferieavvikling. Å oppsummere all godfisken fra den siste tiden blir litt omfattende, men vi nevner likevel Geir Inge Ulvesæter sin lange på hele 172 centimeter, Torstein Olsen sin blåkjeft på 45 centimeter og ikke minst Lars Holte sin skrubbe på voldsomme 49 centimeter og blåstål på elleville 38 centimeter!


Resultater åpen klasse (topp-25):

Resultater junior (fullstendig):

Havfisker´n har godt over 200 deltakere, der 144 har meldt inn og fått godkjent fisk. Til sammen har hele 2001 fisk blitt meldt inn og godkjent, og det er et tall vi er veldig imponert over.


Innmeldingene har ellers jevnt over sett bra ut de siste ukene, men vi minner fremdeles om at fisken skal ligge så naturlig som mulig – uten strukket halefinne, når den måles. Fisken skal også ligge oppå målebåndet, med fiskesnuten vendt mot målekanten/begynnelsen av målebåndet. Store fisker som bygger mye i høyden, stjeler kjapt noen centimeter på et bilde når de ligger motsatt vei.


I år har vi latt slike målinger passere, men dersom det blir en Havfisker´n 2023, kommer vi blankt til å trekke 10 prosent av fiskens lengde dersom den ikke er målt riktig. Dette er særlig viktig nå når hver centimeter teller i kampen om heder, ære og flotte premier. Og viktigst av alt: Det er det mest sporty å gjøre i konkurranse mot likesinnede i et nisjemiljø.


Lykke til med høstfisket, folkens!

227 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page