top of page

Årets første 120-poenger på årets andre fiskedagÅ få 100 poeng på en art skal være vanskelig. Å nå poengtaket på 120 poeng skal være veldig vanskelig. Likevel ble året bare to dager gammelt før den første var i boks.


Fiskeren bak årets første 120-poenger er Mons Johan Hoel, som 2. januar fikk en diger pigghå i Sognefjorden. Fisken var hele 121 centimeter lang og svimlende 9,48 kilo. Det er bare en liten halvkilo bak norgesrekorden til Irvin Kilde fra Løgninfjorden tilbake i 2010.


Hoel er med i Havfisker´n på andre året, og tok også del i Bomtur Challenge, Team Bomtur sin konkurranse innad i konkurransen, der det var om å gjøre å få mest poeng 1. januar. Her ble det blanking, og dermed endte han aller nederst på resultatlisten. Straffen var bading i sjøen påfølgende dag, noe som ble gjennomført med stil.


På årets andre dag var det på tide med revansje, og denne kom altså i form av en kjempepigghå og konkurransens første innmelding av arten. For sikkerhets skyld dukket det opp enda en diger pigghå like etter. Denne var 112 centimeter lang, og ville altså gitt 112 poeng.


I løpet av årets andre fiskedag ble det ellers meldt inn en del andre fisk, også. 23 stykk for å være nøyaktig. Dermed står vi med 89 innmeldinger i løpet av de to første fiskedagene i 2024, noe som er rimelig vilt med tanke på at store deler av landet har Fimbulvinter.


Ivrigst av alle på andre fiskedag var Kim André Smørholm, med fire registrerte arter. Ingen av fiskene var veldig store, men fine eksemplarer som gav mellom 50 og 80 poeng. Til sammen ble det 246,67 poeng, noe som fører ham rett inn på en 6. plass på resultatlisten. Den samme Smørholm fikk også en kveite og en torsk da han var utpå, men kveiten er fredet frem til 1. april og torsken var under det nye minstemålet nord for 62 grader på 55 centimeter. Dermed kunne den ikke godkjennes.


Ny på resultatlisten er også Mats Engelsen, som leverte tre arter 2. januar. Til sammen var disse verdt 241,49 poeng. Også Endre Hopland startet fiskeåret 2. januar, med en blåstål på 30 centimeter og en solid berggylte på 46 centimeter, verdt henholdsvis 93,75 og 106,98 poeng. Hans 200,73 poeng holder til en foreløpig 11. plass.Det er nå 28 deltakere som har åpnet årets fiskekonto, mens hele 166 har meldt seg på Havfisker´n 2024, og er klare når det blir forhold. Det er meget imponerende.


Merk ellers en av årets nyheter: Den siste kolonnen i resultatlistene som viser den enkelte deltakers trend. På denne måten kan en enkelt følge med på om en klatrer eller faller på listene. Ta en kikk!

280 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page