top of page

Havfisker'n - Status etter første måned

Da er første måned av Havfisker'n unnagjort med en imponerende oppslutning! Vi har pr. 2. mars 120 påmeldte deltakere hvorav 44 har meldt inn fisk, totalt 162 godkjente innmeldinger! De lave temperaturene i starten av februar bidro til et stort antall innmeldinger fra isfiskere, hvilket var veldig positivt. Kvaliteten på innmeldingene har jevnt over vært god med korrekt måling av fisk og gode bilder. Noe feil innmeldinger av arter har det vært, her er særlig flyndrene utsatt, men dette har også blitt ryddet opp i.


Resultatmessig er det Markus Bygnes Guttormsen som har ledet an med hele 11 arter, rett bak han finner vi Kjetil Guttormsen med 8 arter og på 3. plass Kristian Hausken med 6 arter. Kristian har forøvrig også foreløpig konkurransens lengste brosme med 97cm.

Kristan Hausken med en ganske så sprengt brosme på 97cm.

Med hele 18 arter så kommer vi til å plukke ut litt forskjellig arter til oppdateringene vi gjør, det er rett og slett for mye å løfte frem alle hver gang. Det er alltid gøy når det meldes inn nye arter, men etter at Donatas Eicas meldte inn sin første blåkjeft er det nå kun kveite og hvitskate som enda ikke er meldt inn. Bildet fra Donatas er forøvrig et prakteksempel på hvordan et innmeldingsbilde skal se ut. Godt lys, skarpt bilde tatt rett overfra og på en måleplanke med store tydelige tall!

Donatas Eicas med skoleeksempel på innmelding. Blåkjeft, 30cm.

Ellers noterer vi at Endre Hopland med dagens spisskate nå haler innpå teten totalt og også har de to lengste artene i konkurransen.

Endre Hopland melder inn spisskate på 124cm.

Oversikt over hvem som til en hver tid har lengste fisk for alle arter finner du på siden for resultater (klikk på bildet for å gå dit). Mest poenggivende fisk totalt er det Ole Rosvoldsve som har foreløpig med en sandflyndre på 45cm, noe som gir 112.5 poeng.

Fra arrangøren sin side kan vi melde om at vi har valgt å rydde opp i resultatlistene i selve FishDonkey. Nå er det kun resultatlistene for lengst fisk som vises der, resterende resultatlister oppdateres her på konkurransens hjemmeside. Vi har lagt opp til et system som i utgangspunktet gjør det veldig enkelt å oppdatere listene manuelt, men hvor ofte det skjer vil avhenge av hvor hyppig det kommer innmeldinger og når arrangøren har tid og mulighet til å gjøre oppdateringen. (Arrangøren er i praksis én person, med hjelp av en jury). Lurer du på om resultatlistene er oppdatert så står det en liten tekst nederst på resultatsiden med dato for siste oppdatering.

Som noen kanskje har merket så er det satt opp et bildegalleri på hjemmesiden, dette skulle i utgangspunktet inneholde bilder fra Instagram med hashtag #havfiskern2021, men denne tjenesten fra leverandøren av nettplattformen som benyttes har vært svært ustabil. Det er derfor i tillegg opprettet et manuelt bildearkiv som blir oppdatert etter hvert som det sendes inn bilder. Men for all del, ikke slutt med å tagge bilder på Instagram, vi satser på å få ting på plass igjen etter hvert.


Vi ønsker alle deltakere skitt fiske videre og ser frem til mange fine innmeldinger også i mars!


Hilsen Atle

221 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page